Todella mukavasti motoristeja tapahtumaan tulikin niin Etelä-Suomesta, Pohjois-Karjalasta ja totta kai Savosta kun savonmaalla oltiin.

– 67 pyörää ja matkustajat sen lisäksi. Tämä on tähän saakka kevään ennätys, ihasteli MKKV ry:n tiedottaja Marko Saarinen.

– Saa nähdä laittaako Nurmes huomenna keskiviikkona paremmaksi. Siihenhän kevään kiertue päättyy, Saarinen lisäsi.

Juice Leskisen patsaalla Paula (oik), Reyo, Sirpa, luukuilla Ari ja Harri, Juicen niskan takana Oili ja Riitta.

Juankoskelaisten päivää iso joukko torin laitaan kokoontuneita motoristeja ei häirinnyt, päinvastoin.

– Hyvän asjan puolesta ootta liikkeellä. Hienoa kun tulitta. Kaekkee hyvvee teille, tuumaili pari naisihmistä motoristeille.

Kun kahvit ja suolaiset oli nautittu, käväisty Juice Leskisen patsaalla torin keskellä, oli Saarisen aika huutaa letka kokoon.

Juice Leskisen kädenjäljet patsasrakennelmassa.

MKKV-tapahtuma oli Juankosken Ruukinkoululla ja se oli suunnattu yläkoululaisille.

Ohjelmassa oli tuttuun tapaan Ari ”Santis” Santaharjun esitys ja taikuriesitys, josta vastasi Puijon Paroni.

Jos kuuntelivat oppilaat hiiren hiljaa Santiksen koskettavaa esitystä, olivat myös opettajat liikuttuneita.

Ari ”Santis” Santaharju piti Ruukinkoululla koskettavan puheenvuoron.

– Oli kyllä vahva esitys. Ihan meni pala kurkkuun kun sitä kuunteli. Itkua piti pidätellä, sanoi Ruukinkoulun rehtori Jaana Kujala.

Kiusaaminen ei ole Ruukinkoululla sinänsä mikään iso ongelma. Kujalan mukaan asiaa seurataan ja tehdään säännöllisesti kyselyjä oppilailta. Joku tapaus tätäkin kautta nousee joskus esiin, joskus toista kautta.

– Meillä on sen verran pieni koulu, että pystymme siihen hyvin puuttumaan. Meillä on kiusaamistapauksia vuodessa sen verran, että yhden käden sormet riittävät, summasi Kujala.

Tästä onnittelut Juankoskelle.

Ruukinkoululla kiusaaminen on onnistuttu pitämään aisoissa ennakoivan työn ansoista.

Kaikilla tapahtumilla on alkujuurensa ja lähtökohtansa. Niin myös kevään MKKV-tapahtumalla Juankoskella. Parturi-kampaamoyrittäjä Mira Kekäläinen on joka vuosi ideoimassa jotakin hyväntekeväisyystapahtumaa.

– Haluan näin juhlistaa jokaista vuottani yrittäjänä, sanoi Kekäläinen.

Vuosi sitten hän löysi MKKV:n nettisivut ja sai ajatuksen alkaa puuhaamaan MKKV-tapahtumaa Juankoskelle. Soitto rehtori Kujalalle ja asia lähti liikkeelle.

– Mira on ollut tässä tapahtuman pääarkkitehti. Me olemme sitten hoitanut koulun puolelta mitä tarvitsee, sanoi Kujala.

Kujala ei tiennyt juuri mitään MKKV-tapahtumasta ennen Kekäläisen yhteydenottoa. Ja tiistaisen tapahtuman jälkeen hän oli todella innoissaan.

Tapahtuman primusmotor Mira Kekäläinen (vas) ja rehtori Jaana Kujala.

– Aivan huikea tapahtuma. Kyllä se vaikuttaa kun tuollainen määrä motoristeja tulee. Kaikki olivat vähän hämillään. Kovan näköisiä prätkäkundeja ja prätläladyja ja tulevat puhumaan tällaisesta asiasta, ihasteli Kujala.

– Oli juuri sitä, mitä odotinkin. Kaikella kunnioituksella opettajia kohtaan, mutta onhan sillä ihan eri vaikutus kun tämännäköiset ihmiset näissä vaatteissaan sanovat, että kiusaamista ei tarvita, sanoi Kekäläinen.