John Kuusimäki oli juuri koeajanut Honda NC750:n.

– Olen hakemassa tuntumaa vähän erilaisiin pyöriin. Minulla on 1200 Sportster ja tulin kokeilemaan minkälaisia muita vaihtoehtoja on tarjolla. Kyseinen Hondan NC750 tuntui leppoisalta ja veikeältä ajaa ilman kytkintä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsin kokeilemaan automaattivaihteista moottoripyörää, kommentoi John Kuusimäki.

Koeajajien jono oli katkeamaton ja useita pyöriä jouduttiin jonottamaan.

Tämä oli tilanne monella ständillä päivän mittaan. Pyörät olivat koeajossa, ja ihmiset odottelivat vuoroaan.

Markku 'Rocket' Tammiluoma kävi koeistumassa Vespan.

– Tämä on ollut aivan älytön päivä. Pyörät ovat kokoajan ajossa, ehtii Juha Harju huikkaamaan kirjoittaessaan ylös seuraavan koeajan tietoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juha Harju (kuvassa vasemmalla) ottamassa seuraavan koeajajan tietoja ylös.

– Ostin elämäni ensimmäisen katupyörän ja nyt on kova into kokeilla eri vaihtoehtoja. Tässä kyseisessä pyörässä ajoasento on minulle liian eteenpäin nojaava, mutta kaikki muuta ajo-ominaisuudet ovat todella hyvät, Antti Hannila toteaa kokeiltuaan Yamahan MT-09 SP:tä.

Antti Hannila.

– En tullut hakemaan itselleni uutta pyörää, tallissa on jo kolme crossipyörää, joten sinne ei enää lisää mahdu. Aikaisemmin on ollut neljä katupyörää ja tulin nyt tänne ihan siitä ilosta kun pääsee ajamaan. Kaikki missä on kaksi pyörää ja moottori tuntuvat hyviltä. Koeajopäivillä olen esimmäistä kertaa ja nyt ehtinyt kokeilla jo viisi eri pyörää, kehui Toni Jordman Ducatin Multistrada 950 koeajon jälkeen.

Toni Jordman.

– On mennyt todella hyvin. Pyörät ovat paikalla vain vaihtojen ja tankkauksen ajan, muuten ovat koko ajan ajossa. En osaa sanoa tarkalleen, kuinka monta ihmistä on meillä käynyt pyöriä koeajamassa ja kun lisäksi muutaman ovat kokeilleet useampia meidän pyöristä, mutta koeajoaikoja on noin 15 / pyörä ja Ducateja täällä kuusi, niin siitä voi nopeasti laskea. Harley Davidsoneista vastaavat puolestaan toiset, joten niistä en osaa sanoa mitään. Muutamia tarjouspyyntöjä on tehty ja osa on tulossa liikkeeseen ihan vakavissaan tekemään kauppoja näiden koeajojen pohjalta, iloitsi Johanna Heino R. M. Heinon teltalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johanna Heino

– Todella mukava penkki ja noin isoksi pyöräksi ketterä ajaa. Minun makuuni ihan liian paljon kromia, muuten voisi miettiä tätä matkapyöräksi. Tosin en ole vaihtamassa, koska minulla on viime vuoden malli, niin ei ihan näin nopeasti ole tarvetta uutta pyörää vaihtaa, pohti Ossi Ahola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ossi Ahola.

– Olen katsomassa itselleni uutta pyörää. Itselläni on tällä hetkellä Kawasaki. Tämä oli helppo käsitellä ja voimaa löytyi riittävästi eikä tämä ole liian korkea, verrattuna aikaisemmin kokeilemaani KTM:än. Tätä olisi kiva päästä kokeilemaan maasto-olosuhteissa, miettii puolestaan Virosta kotoisin oleva Tarmo Uusmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BMW:n Esa Ruohonen (kuvassa vasemmalla) esittelemässä GS Adventurea Tarmo Uusmaalle.

Lämpötila nousi päivän edetessä ja veikkaan, että monelle syttyi vakava moottoripyöräilijöitä vaivaava tauti: pyöräkuume. Lisäksi kun ammattitaitoiset myyjät tekevät houkuttelevia tarjouksia ja lähipiirin ihmisistä ei ole apua kuumeen sammuttamiseen. Päinvastoin. Sillä innokkaita kannustajia kanssamotoristeista löytyy aina, kun on puhe uuden pyörän hankkimisesta.

Joka tapauksessa, päivä oli varmasti antoisa maahantuojille, jotka toivat pyörät koeajoon, mutta ennen kaikkea meille motoristeille, jotka saimme, jokainen mieltymystensä mukaan, koeajaa (tai vain katsella) moottoripyöriä ja tavata tuttavia. Ensi vuonna jälleen samoissa merkeissä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harrikka kiinnostaa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ducati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suzukia testaamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suuren Koeajopäivän tunnus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hetki, kun Hondiakin on kuvattavaksi. Oikealla Patrik Manner Brandtilta ja uusi Gold Wing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SMOTOkin oli mukana. Löydätkö kuvasta?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotareita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kawan uusi retroysisatanen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näkymää Husqvarnan ständiltä. Kahta koeajoon menijää opastetaan pyörän käyttöön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tästä se lähtee...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiinnostavaa!

Naiskoeajajia oli matkassa ilahduttavan paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun kello läheni 18:sta, niin pyörätkin palasivat 'koteihinsa' ja päivä oli pulkassa.