Suomen Motoristit ry eli SMOTO järjestää vuosittain arpajaiset, joiden pääpalkintona on moottoripyörä. Arpoja myydään 10 euron hintaan. Viime viikon torstaina SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmasella oli miellyttävä tehtävä soittaa pääpalkinnon voittaneelle ja kysyä, mikä pyörä arpajaisvoitoissa olleista vaihtoehdoista on mieluisin.

Voittopyörän luovutustilaisuus on ehdottomasti tämän homman mieluisimpia tehtäviä, vakuuttaa Marja Kuosmanen. Pyörän voittanut Petäjävedeltä kotoisin oleva Jani kuuntelemassa.

– Aina kysytään, että miltä tuntuu soittaa voittajalle. Se on ehdottomasti tämän homman suola, kun tuon puhelun saa soittaa. Tuoda hyvää mieltä ja nähdä aito ilo pääpalkinnon voittajan kasvoilla. Tästä saa voimaa seuraavan vuoden arpojen myyntiin, iloitsi Marja Kuosmanen.

– Moottoripyöräarpajaiset ovat huikea idea, minkä edeltäjäni aikoinaan on keksinyt ja sitä tullaan ehdottomasti jatkamaan tulevinakin vuosina. On hyvä, että on paljon eri vaihtoehtoja, mistä pyörän voi valita, niin varmasti jokaiselle voittajalle löytyy mieluinen. Tavoite on, että pyörä luovutetaan jossain motoristitapahtumassa, jolloin voi iloita voitosta motoristikavereiden kanssa ja samalla nähdään, että näissä arpajaisissa oikeasti voi voittaa. Hienoa, että saimme tulla jälleen tänne Yyteri Meetingiin luovuttamaan voittopyörän, Marja Kuosmanen lisäsi.

Voittaja Janin valinta oli heti selvä: sporttinen matkapyörä, johon määritelmään Suzuki GSX-S1000F sopii hyvin.

Nakkilan Pyörä ja Mopo Oy:n Pekka Kankeri on juuri käynyt läpi Suzukin GSX-S1000F:n läpi pyörän uuden omistajan kanssa. Tämän vuoden onnellinen voittaja on Jani Petäjävedeltä. Nuori mies on ilmiselvästi hämmentynyt kaikesta tohinasta.

Miltä tuntui saada puhelu Marja Kuosmaselta?

– Tosi hyvältä. En voinut uskoa koko hommaa todeksi. Outo tunne, että kerrankin voittaa jotain. Pari tuntia meni ihan sumussa, kertoi Jani vieläkin epäuskoisen näköisenä.

Oliko arpaa ostaessa jo tiedossa, minkä pyörän valitsisit, jos sattuisit voittamaan?

– Valinta oli jo selvä. Pyörän sporttisuus ja että tässä on vähän leveämpi tanko. Tämä on tämmöinen sporttinen matkapyörä, mitä halusin, selitti Jani.

Vielä viimeiset poseeraukset ennen virallista luovutustilaisuutta. Oikealta Jani, Marja Kuosmanen ja Pekka Kankeri.

Onko sinulla pyörää ennestään?

– Hommasin moottoripyöräkortin vasta viime vuonna ja olen ajanut isäni pyörällä. Hänellä on Kawasaki GPZ 500S vm. -92.

Jäätkö tänne Yyteriin viettämään viikonloppua?

– Ei kun lähden tänään ajamaan kotiin Petäjävedelle, kertoi Jani vielä lopuksi.

Pyörä työnnetään sisälle telttaan ja asiaankuuluvien onnittelujen ja kanssamotoristien aploodien saattelemana tuliterä Suzuki vihdoin luovutetaan virallisesti uudelle omistajalleen.

Mitkä ovat loppukauden suunnitelmat?

– Mahdollisimman paljon ajoa, vakuutti Jani.

Virallinen luovutustilaisuus Yyteri Meetingissä.

SMOTO:n arvat tulevat jälleen myyntiin Helsingin MP19-messujen yhteydessä. Arpoja voi ostaa moottoripyörätapahtumien yhteydessä ja lisäksi arpoja myyvät eri kerhot sekä yksityiset ihmiset. Arpoja ostamalla tuet samalla SMOTO:n toimintaa meidän kaikkien motoristien edunvalvojana. Kannattaa ostaa arpa, kun siihen tulee tilaisuus. Muista: aina joku voittaa!

Motouutiset.fi toivottaa vielä kerran onnea tämän vuoden onnelliselle voittajalle.