Matkakummun toimitusjohtaja Ulla-Riitta Moilanen kertoo viime torstaina järjestetyn Vanhan Kaivoksen motoristikahvilan päättäjäisten ylittäneen odotukset moninkertaisesti.

– Nyt on sydämen sykekin on jo torstaista tasoittunut mutta tunnelma ei mielestä häviä – varmaan koskaan. Torstaina klo 17 jälkeen kun seisoin Malmitalon pihalla alkoi porukkaa saapua ja heitä vaan tuli ja tuli ja tuli ja kun vielä ennen kuuttakin pyöriä yhä vaan tuli, voit kuvitella millaista riemua tunsin. Ja sitten iskikin paniikki, miten ajo tunneliin saadaan järjestäytymään kun piha on täynnä. Mutta ei hätää, tämä joukko toimi, voisiko sanoa, sotilaallisessa järjestyksessä, Ulla-Riitta Moilanen kertoo.

Päättäjäisissä oli nimittäin mahdollista halutessaan ajaa moottoripyörällä kaivostunnelin läpi, ja se varmasti omalta osaltaa houkutteli motoristeja paikalle.

Vanhan Kaivoksen motoristikahvilan kauden päätöstilaisuuteen kerääntyneitä motoristeja. Tunnelma oli hieno ja jatkoa on luvassa.

Pisteenä i:n päällä Outokummun kaivosmuseo lahjoitti päättäjäistapahtumassa mukana olleille kaivoslautapelin. Sitä voi talven aikana pelata – ja pitää Vanhan Kaivoksen muistissa uutta motoristikesää odotellessa.

Kaikkiaan paikalle päättäjäisiin tuli noin 250 motoristia. 

Vanhan Kaivoksen motoristikahvilan kauden päätöstilaisuuteen kerääntyneitä motoristeja.

– Laskujemme mukaan ainakin 167 pyörää ajoi tunnelin läpi – turvallisesti ja kiirehtimättä, tunnelmasta nauttien, parhaimmat ajoivat reitin kahteen kertaan. Ääntä tunnelissa oli – lähdössä oli ohjeistettu että ääntä saa olla, Ulla-Riitta Moilanen vahvisti.

Tällaista palautetta paikalla olleet motoristi antoivat Ulla-Riittan kirjauksen mukaan:

– olihan erilainen ajoreitti

– se oli siisti

– olis voinut olla ihan pimeänäkin ( tunnelissa oli kohdevalaistus, hämärää siellä oli)

– hieno juttu – mitäs yllättävää teillä on ensi kaudella?

– tultiin kun kutsu kävi – pitihän tämä kokemus käydä hakemassa

– mistä keksitte tämän?

– oli se toisenlainen kuin maantietunneli

Vanhan Kaivoksen motoristikahvilan kauden päätöstilaisuuteen kerääntyneitä motoristeja.

– Sain kyllä jo aiemmin viikolla viestejä, että porukkaa on tulossa mutta enpä olisi uskonut näin suuren joukon tulevan – kiitos heille tästä, Ulla-Riitta Moilanen sanoo. – Aina, kun jotain uutta lähtee käynnistelemään on tietysti sekin vaihtoehto ettei onnistu. Nyt on todettava että kaikki meni nappiin.

Millaiset tunnelmat tapahtumasta jäi?

– Kysyin avaussanoissa – huutamalla Malmitalon rappusilta – eihän osattu varautua esimerkiksi äänentoistoon – jatketaanko ensi kesänä? Vastausta ei voi tulkita väärin - jatketaan, Ulla-Riitta Moilanen iloitsee.

– Kiitos kuuluu kaikille mukana olleille, viestiä jakaneille, kahvilla käyneille. Tommonen fiilis tulee vain yhdessä tehden. Tästä on hyvä jatkaa ja on meillä jo uusi juttu ajatuksissa.

Erään tapahtumassa mukana olleen video tunnelin läpiajosta ja tunnelmista löytyy täältä. Luvassa on myöhemmin myös Kaivoksen oma videokooste.

Porukkaa ajamassa kohti kaivostunnelia.