MyMy Riderissa on myynnissä tusinoittain moottoripyöriä, sekä jatkuva virta kypäräpäisiä asiakkaita kuten kuuluu ollakin, mutta parasta siinä on sen ilmapiiri. Vanhaa aikaa henkivät julisteet seinillä, upottava sohva, kasvit. Paikka on osittain boutique, osittain korjaamo ja ainoa Pariisissa, joka on suunnattu naismotoristeille. Lisäksi siinä on atelier moto, mekaanikon työpaja.

MyMyRiderin pomo Myriam Amrouni.

MyMyRiderin pomo Myriam Amrouni töissä.

Ranskassa naismotoristien osuus motoristikunnasta on suuri. Maan noin 2,5 miljoonasta motoristista peräti 17 % on naisia, kun esimerkiksi Suomessa luku taitaa olla hieman yli kymmenen. Ranskassa naisten osuus motoristikunnasta vuonna 1970 oli vain 1,5 %, joten kasvu on ollut vahvaa.

Kun motoristien määrä tuntuu olevan laskussa, naismotoristit ovat yksi ryhmistä, joiden lukumäärä on kasvussa. Tähän markkinaan Myriam Amrouni perusti MyMyRiderin kaksi vuotta sitten. Nainen luopui 19 vuotta kestäneestä urastaan Air Francessa muuttaakseen viikonloppuharrastuksensa elinkeinoksi.

Valikoimaa.

Valikoimaa.

Myriam Amrouni sai idean perustaa moottoripyöräliikeen oltuaan Los Angelesissa Deus Ex Machina -moottoripyöräliikkeen näyttelyssä. Deus on osa maailmanlaajuista mp-boutiqueiden ketjua. Oltuaan silloin jo "motarde" (ranskankielinen sana kuvaamaan naisbikeria), hän sai ison inspiraation.

– Kun menin käymään tavallisissa moottoripyöräliikkeissä, minun oletettiin olevan idiootti, Amrouni kertoo.

Mutta Deuksessa ilmapiiri oli elegantti ja toivotti kävijät tervetulleeksi.

– Halusin luoda samantyyppisen myymälän tänne.

MyMyRiderin kaverit. Myriam Amrouni

MyMyRiderin kaverit. Myriam Amrouni keskellä takana.

Samana vuonna hän lopetti päivätyönsä ja kouluttautui moottoripyörämekaanikoksi, jotta voi avata oman mp-kaupan. Nyt hän pyörittää vakaata liiketoimintaa, apunaan yksi työntekijä, Sophie, sekä iso uninen koira Marley.

– Tämä on uskomaton paikka, kertoo kaupassa vieraillut motoristinainen. Kaupassa vierailee molempien sukupuolten edustajia. Kaikki kehuvat yhteisöllistä ja kysymään ja oppimaan rohkaisevaa ilmapiiriä, jotka erottavat liikkeen tavallisista moottoripyöräliikkeistä. 

Amrouni kertoo, että monet heidän asiakkaistaan ovat miehiä, vaikka kauppa onkin suunnannut myynnissä olevat tuotteensa kokonsa ja designinsa puolesta naisille. Osittain se johtuu siitä, että ilmapiiri ei ole perinteinen mp-kaupan ilmapiiri.

MyMyRiderin valikoimaa.

MyMyRiderin valikoimaa.

– Me olemme enemmän kontaktissa asiakkaittemme kanssa. Touhu on rennompaa ja osallistavampaa, Amrouni vakuuttaa.

Mutta vaikka tarjolla onkin tällainen kodikas ateljee, Pariisi ei ole helpoin paikka ajaa moottoripyörällä. Jotkut motoristit, jotka vierailevat MyMyRiderissa kertovat, että alue on kallis ja pieni, ja että kaupan muotimaku ei välttämättä ole suunnattu käytännöllisiin nahka-ajoasuihin, joita motoristit suosivat. 

Amroni kertoo, että erityisesti Pariisissa naiset ajavat mieluummin skoottereilla kuin moottoripyörillä. Skootterit ovat pienempiä, hitaampia, ja niissä on vielä se etu, että niillä voi ajaa töihin tarvitsematta pukeutua ajon aikana muuhun kuin työasuun.

– Meidän pyörillämme et voi ajaa hame päällä tai korkokengissä, emmekä pukeudu ulkonäön vuoksi, Amroni nauraa.

Lisää aiheesta Ozyssä. MyMyRiderin nettisivuille ja asu- ja varustemyymälään pääset tästä.