Tänä vuonna tapahtuma järjestetään niin ikään Brooklynissä, mutta kun viime vuonna tapahtuma oli jaettu kolmen eri paikan välille, niin tänä vuonna se järjestetään yhdessä Gutter-nimisessä paikassa

Järjestäjän mukaan elokuvia on tullut jo tusinoittan, mutta he etsivät niitä yhä lisää, siksi ilmoittautumista on jatkettu 1.7. asti.

Tuomaristo on tänä vuonna kasvanut entisestään, ja pitää sisällään mm. seuraavat elokuvantekijät: Ultan Guilfoyle, Peter Starr, Amos Poe, Eric Ristau, moottoripyörätaiteilijat Shinya Kimura, Roland Sands ja Paul Cox sekä mp-kulttuurin ylläpitäjät John Patrick, Stacie B. London, Paul d'Orleans ja Chris Lodgson.

MFF:n Jack Drury ja Corinna Mantio uskovat, että moottoripyöräfilmifestivaaleilla on kysyntää juuri nyt.

Festivaalin järjestäjät, MFF:n Jack Drury ja Corinna Mantio uskovat, että nyt eletään suurinta luomiskautta mp-elokuvien osalta sitten 1970-luvun, ja siksi tällaisella tapahtumalla on juuri nyt oikea paikkansa ja aikansa. Kaikilla moottoripyörien rakentelijoilla ja kustomointipajoilla on omat filmintekijänsä, ja jokaisella mp-tapahtumalla omat paparazzinsa tai lahjakkaat videokuvaajansa. 

Aika on sellainen, että isot mp-valmistajat tekevät yhteistyötä nousevien rakentelijakykyjen kanssa, ja on innostanut ammattimaisia elokuvantekijöitä uskomaan, että nyt on juuri oikea aika tehdä moottoripyöräilystä kertovia elokuvia.

Lisätietoja festivaalista saa MFF:n kotisivuilta ja siellä voi myös ilmoittaa oman elokuvansa tapahtumaan 1.7. mennessä. Sekä ilmoittautumisen että elokuvan lähettämisen voi tehdä digitaalisesti.

Filmit lähetetään Quicktime-muodossa (.mov), kompressoituna H.264/AVC 1920-1080 eli Full HD -resoluutioon.

Luokat:

  • Lyhyet kertovat, alle 30 minuuttia
  • Kertovat featuret 30-180 min
  • Dokumentaariset lyhyet, alle 30 min
  • Dokumentaariset featuret, 30-180 min
  • Muut, musiikkivideot, animaatiot jne.