Stories of Bike on Australian tieliikennehallinnon videokanava, jossa on loistavia videoita motoristeista ja heidän moottoripyöristään. Videot eivät keskity erityisemmin itse pyöriin, vaan niiden fokus on itse kuljettajassa; missä he ajavat, miten ajavat ja miksi ajavat - heidän tarinassaan. 

Waterfall Way on Australiassa ja videota katsoessa tulee – varsinkin näin talven taittuessa kevääksi - hinku päästä ajamaan kyseinen tie ja nauttimaan sen vehreydestä ja vesiputouksista. Niin vahva on ensihoitaja Peter Dawsonin - miehen, josta videolla kerrotaan - viesti katsojille.

Roads We Ride -videosarja keskittyy kuljettajan turvallisuuteen, mutta samalla oheinen video on täydellinen esimerkki siitä, että turvallisuuden ei tarvitse olla tylsää eikä tungettu täyteen siihen liittyviä asioita. Kuten ohesta näkyy, turvallisuudesta kertova viesti voi olla erittäin kiinnostava ja jopa kaunis.

Dawsonilla on tarjolla hyviä vinkkejä ajamisen turvallisuuteen: kuskin pitää olla tietoinen ympäristöstään koko ajan, on kehitettävä osaamistaan jatkuvasti. Lisäksi on joskus viisaampaa pysähtyä hetkeksi ja nauttia maisemista ja antaa liikenneruuhkan purkautua itsekseen sinä aikana mieluummin kuin väkisin ajaa tai ohitella jonossa.

Hauskinta videossa on, että Peter Dawsonilla ei ollut hajuakaan koko tien olemassaolosta, ennen kuin muutti paikkakunnalle työn perässä. 

Asiasta kertoi ensin Webbikeworld. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.