– Seinäjoen Motorbike & Freetime Show´hun tulee paljon nähtävää. Se on koko perheen tapahtuma, jossa on tekemistä lapsille ja aikuisille. Lapsille on omaa ohjelmaa, mm. pomppulinna sekä tietysti metrilakua ja niille naisille, jotka eivät ole kiinnostuneita moottoripyöristä niinkään paljoa, luvassa on pikastailausta ja muotinäytös. Paikalla on myös pinup-tyttöjä, messupäällikkö Timo Palmi kertoo.

Motorbike & Freetime Show 2019:n promoottori Timo Palmi

Motorbike & Freetime Show 2019:n promoottori Timo Palmi

Miehille taas on tarjolla tietenkin moottoripyöriä ja kaikkea niihin liittyvää.

– Moottorisahataituri Janne Mustonen jonglööraa käynnissä olevilla moottorisahoilla, mitä ei aivan joka mies teekään.

Se, mistä olemme erityisen ylpeitä on, että nähtäväksi tulee suomalainen navattomin vantein ja vannemoottorilla varustettu sähkömoottoripyörä RMK E2. Pyörä on kerännyt valtavasti huomiota kansainvälisessä mediassa, ja se esittäytyy nyt ensi kertaa kotipaikkakunnallaan. Pyörän valmistus aloitetaan Seinäjoella vielä tämän vuoden mittaan, Palmi iloitsee.

Lisäksi messuille tulee paljon erilaisia rakennettuja pyöriä ympäri Suomen ja paikalla on myös nuorten poikien tuunaamia "viimeisen päälle" laitettuja mopoja.

Vapaa-aikapuolen tarjontaa esittelevät mm. kolme sähköpyöriä myyvää yritystä. Sähköpyöriä pääsee koekäyttämään pienellä ajoradalla sisätiloissa.

Teemu Saukkion kehittämän vannemoottorilla varustetun RMK E2 -sähkömoottoripyörän prototyypin ympärillä riitti MP19-messuilla ansaitusti kuhinaa ja niin riittää varmasti Seinäjoellakin.

Teemu Saukkion kehittämän vannemoottorilla varustetun RMK E2 -sähkömoottoripyörän prototyypin ympärillä riitti MP19-messuilla ansaitusti kuhinaa ja niin riittää varmasti Seinäjoellakin.

Seinäjoen seutu on suomalaisen Flat Track -ajon kehto

Moottoripyörien maahantuojista paikalla on Indian, joka tuo Seinäjoelle uunituoreen flat track -vaikutteisen FTR 1200:n.

– Pyörä on oikeissa maisemissa, sillä Seinäjoen seutu on suomalaisen flat track -ajamisen kehto, Palmi toteaa.

Lisäksi nähdään yksi maailmanennätyskiihdytyspyörä. Jaska Salakari tulee Seinäjoelle ME-pyöränsä kanssa. Salakari kruunattiin tammikuussa Suomen vuoden moottoripyöräurheilijaksi. Valinta tehtiin ensimmäistä kertaa, joten se on sikälikin kunniakas.

Moottorisahataituri Janne Mustonen.

Moottorisahataituri Janne Mustonen.

Moottoripyöräpoliisit tulevat messuille esittelemään mm. uusia Kawasaki-poliisimoottoripyöriään.

– Seinäjoki Areenan B-hallissa meillä on näyttelytilaa aulatilat mukaan lukien yhteensä 5000 neliömetriä, joten nähtävää riittää varmasti.

Yksi vakiokävijä oli unohtua, eli Jawan maahantuoja tulee paikalle uusine malleineen, Palmi muistaa.

Oma osastonsa on myös stunt-kuljettajilla. Heitä ovat mm. Konsta Kukkola Kauhavalta ja Stunt Riding Henna Lautamäki.

Työstään ongelmanuorten kanssa tulevat kertomaan No Trouble ryn edustajat.

Indian FTR 1200

Indian FTR 1200

Paikalla myös vedenpäälläajon taitaja

Motouutisten lukijoille tuttu maailmanennätysmies Matias Kivisaari esittele moottoripyörällä vedenpäälläajamisen saloja, myös hänen erikoisrakenteinen pyöränsä on paikalla.

Kun listaan lisätään moottoripyöräkerhot ja erilaiset kauppiaat tuontiliikkeet ja mitä kaikkea mukana onkaan, niin uskottava se on: nähtävää riittää ja paikalle kannattaa tulla. Muuten jää moni mielenkiintoinen asia näkemättä ja kokematta.

Motorbike ja Freetime Show Seinäjoki Areenan B-halli avoinna lauantaina 23.3. kello 10. - 17.00 ja sunnuntaina 24.3. kello 10.00 - 16.00.

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivuilta täältä.

Matias Kivisaari ajamassa Kuortaneenjärven Mustapäänlahdella.

Matias Kivisaari ajamassa Kuortaneenjärven Mustapäänlahdella.