Perinteinen Ducati Day on kaikille motoristeille, kaikille moottoripyöristä kiinnostuneille, merkkiin tai malliin katsomatta, tarkoitettu liikenneturvallisuutta, moottoripyöräkoulutusta ja moottoripyöräilyä liikennevälineenä esittelevä tapahtuma. Päivän aikana voit tutustua niin uusiin moottoripyörämalleihin, kuin myös vanhempaan kalustoon yksityisille suunnatussa myyntinäyttelyssä, johon voit tuoda myös oman kaksipyöräisesi.

Ratavuoroja neljässä luokassa

Ducati Day on avoin kaikille, tulit sitten autolla, moottoripyörällä tai mopolla. Tapahtumaranneke, jonka voit ostaa ennakkoon osoitteesta bit.ly/ducatiday19 tai saat sen myös portilta. Ostamalla ennakkoon varmistat pääsyn myös omalle ratavuorolle, sillä niitä paikkoja on rajoitetusti. Muuten ranneke oikeuttaa kaikkeen toimintaan alueella sekä kisakatsomoon.

Ajovuoroja on radalla neljä eri tyyppiä, joista nopeaan ryhmään pitää ilmoittautua erikseen osoitteessa: https://holvi.com/shop/ducaticlubfinland/section/ratavuorot/jasen-ja-yhteistyokerho-acf-mc-kci-gruppo/

Paikkoja tähän ryhmää on vain kolmekymmentä ja aikaa radalla on kuusi vartin settiä.

Muissa ryhmissä voi ajaa joko omassa tahdissa tai voi osallistua opastettuun ryhmään oppimaan oikeita ajolinjoja mutkateille. Ajamme myös tutustumiskierroksia radalla, johon voi lähteä mukaan vain katsomaan rataa hitaassa vauhdissa.

Ja ellet itse halua ajamaan, sinulla on mahdollisuus päästä kiertämään rata oikean superbiken kyydissä, joko kovaa, tai sitten tosi kovaa!

Koulutusta luvassa

Paikalla ovat myös DCF:n kouluttajat, jotka antavat arvokkaita vinkkejä oikeaan ajoasentoon, moottoripyörän käsittelyyn ja voit heidän opastuksellaan suorittaa ohjattuja harjoituksia. Ovathan clubin kouluttajat olleet jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan kehittämässä suomalaista moottoripyöräkoulutusta, eikä tämä tähän lopu, sillä yhdistyksen kouluttajat ovat nyt tekemässä koko alan kouluttajien koulutukseen yhteistyönä uutta konseptia maantieajokoulutuksen osalle.

Tapahtumassa on Nurmi MP:n rengaspalvelu, josta saat uudet renkaat alle laitettuna tarjoushinnoilla ja samalla voit tutustua Suomen ensimmäiseen Ducati V4R:ään, aitoon World SBK kilpapyörään, jossa tehoa huikeat 236 hv ja painoa vain, no sitä voit kysyä teamin henkilökunnalta. Voit myös tuoda oman pyöräsi säätöklinikalle, jossa perehdytään jousituksen säätöihin ja säätöjen merkitykseen niin rata-ajossa kuin liikenteessä. Perussäädöt laitateen kohdalleen, jos vaikka olet juuri pyöräsi hankkinut.

Ducatit koeajettavina

Ducati Finland, RM Heino Oy tuo paikalle koko koeajomallistonsa, joka on koeajettavissa alueen hyvissä koeajoreiteillä. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, jotta pääsee kokeilemaan Ducatin uutuudet, jotka ovat saaneet ylistäviä kommentteja ja testituloksia alan lehdistössä. Koeajolle voi tulla, vaikka ei muuten osallistuisi tapahtumaan, kunhan ilmoittaa siitä portilla.

Käytettyjen moottoripyörien myyntinäyttely on avoin kaikille yksityishenkilönä pyöränsä ilmoittava ja ehdottomasti sinne halutaan kaiken merkkistä ja ikäistä kalustoa. Teemme valmiiksi esitteet, johon voit kirjata pyöräsi tiedot, mutta toki voit sen itsekin tehdä valmiiksi. Osallistuminen edellyttää tapahtuma-rannekkeen ostoa ja mielellään myös ennakkoilmoittautumista, jossa nimi, pyörän merkki ja malli. Eikä pyörää toki tarvitse tuoda myyntiin, vaan myös näytteille, tyyliin ”hinta pyydettäessä”.

Junioreita ei toki myöskään ole unohdettu, sillä heille on tarjolla taitoajokilpailu kahdessa sarjassa, 12 – 15 vuotiaat ja alle 12 vuotiaat. Junnukisa käydään periaatteessa ajotutkintoradalla, jota on hieman viritetty tarkoitukseen sopivaksi. Jokainen kilpailussa sijoittunut palkitaan ja kummankin sarjan voittaja ja kunkin osakilpailun paras saavat lahjakortin alan liikkeeseen. Kilpailu suoritetaan suljetulla alueella ja oikeilla polkupyörillä!

Ajolinjoja etsimään

Alastaro Circuit on uusiutunut ja saanut rata-alueelle uuden asfaltin, joka on ainutlaatuinen Suomessa, taaten erinomaisen pidon ja ajonautinnon. Rata on tasainen, varustettu erinomaisilla turva-alueilla ja mitä mainioin paikka tutustua radalla ajamisen saloihin. Monesti luullaan, että moottoriradalla pitää ajaa lujaa, mutta tieto on sikäli väärä, että vaikka kilpailut ovat nimenomaan nopeuskilpailuja, harjoittelu radalla voi parhaimmillaan tähdätä turvalliseen ajoon maantiellä ja ajonautinnon lisääntymiseen oikean ajotekniikan myötä. Radalla on nopeuden sijaan tärkeämpää harjoitella oikeaa ajolinjaa ja pyörän hallintaa oikealla tavalla.

Alueella toimii myös Ravintola Baddock, josta saa lounasta ja muuta purtavaa, kahvia ja virvokkeita.

Täällä tapaat myös iloisia Ducatisteja eri puolelta Suomea. Meitä on kerhossa tällä hetkellä noin 300 ja ellet vielä ole jäsen, vaikka omistat Ducatin, nyt viimeistään kannattaa tulla katsomaan miten DCF toimii niin valtakunnallisesti, kuin myös alueellisesti. Paikalla ovat myös kaikki aluetoiminnasta vastaavat clubilaiset.

Ducati Dayn pääyhteistyökumppaneina ovat RM Heino Oy, Tekniikan Maailma ja Vauhdin Maailma. Muut yhteistyökumppanit löydät Ducati Day -tapahtumasivulta lähipäivinä.