Näyttelyn järjestävälle Kuopion Moottoripyöräclubi KMC:lle viikonloppu on suuri ponnistus, tänä vuonna mukana on 120 talkoolaista, lähes kaikki KMC:n jäseniä.

91 vee Harley tuodaan ajamalla

91-vuotias Harley-Davidson ja suomalainen ruispelto.

91-vuotias Harley-Davidson ja suomalainen ruispelto. Kuva: Matti Hytölä.

Näyttelyssä on mukana vanhoja kilpakoneita, kuten Jarno Saarisen 250 Yamaha, sekä myös historiallisia pyöriä, kuten brittipyörät Rudge Special 1938 ja Rudge Whitworth 1928 sekä sveitsiläinen Moto-Revè 1909.

Kovimman tempun aikoo tehdä konnevetinen Matti Hytölä, joka suunnittelee tuovansa 91-vuotiaan, vuoden 1928 Harley-Davidsonin Kuopioon ajamalla, eli yli 100 kilometrin matkan.

– Säävaraus pitää tietysti ottaa. Jos keli on paha, niin sitten pyörä tuodaan muilla keinoilla, kertoo Hytölä.

Harrikkaosasto 2018.

Harrikkaosasto 2018.

Kaikkiaan näyttelyssä on nähtävillä noin 200 moottoripyörää. KMC:n jäsenet tuovat myös omia ajokkejaan nähtäväksi.

Stunt-ajoa myös Pappa-Tunturilla

Pappa-Tunturissa on stunt-voimaa.

Pappa-Tunturissa on stunt-voimaa.

Viiden moottoripyörän Limiter Stunt Show tulee olemaan molempina näyttelypäivinä hienoa katseltavaa. Mansikkana kakussa on legendaarinen Pappa-Tunturi, joka on mukana stunt-näytöksissä.

Kahden vuoden takainen para-kuljettajien maailmanmestari Ulla Kulju halusi tulla tapaamaan kuopiolaisia uudestaan.

Nuorta ajajakaartia edustaa vasta 17-vuotta täyttänyt Jenny Ruokolainen, joka tuo näyttelyyn myös kalustonsa Track Punk Racingin osastolle.

Jenny Ruokolainen.

Jenny Ruokolainen.

Royal Enfieldillä Intiasta Suomeen

PeterPanBike.fi antaa tuhdin informaation järjestämistään moottoripyörämatkoista. Sivuston kavereilla on kokemusta ympäri maailmaa. Ehkä kuulemme myös siitä, kuinka muutamalta kaverilta sujui matka intialaisvalmisteisilla Royal Enfield 600 -pyörillä Intiasta Suomeen 1998.

Suuri mp-parkkitila

Aikainen kevät on käynnistänyt moottoripyörien ajokauden ja niinpä näyttelyyn odotetaan myös satojen vieraiden tulevan moottoripyörillä. KMC on varannut kokonaan yhden Kuopio-hallin pysäköintilohkoista ilmaiseksi mp-parkiksi, joten nähtävää riittänee myös pysäköintialueella.

Tapahtuman ohjelma.

Tapahtuman ohjelma.