Kuten kaikki budolajeista kuulleet tai niitä harrastavat varmaan arvasivatkin, MotoJitsu-nimi johtuu Fast Eddien jiujitsu-harrastuksesta. Hänen koulussaan jaetaan myös vyöarvoja valkoisesta mustaan vyöhön aivan kuten budolajeissa.

Mies on ollut merijalkaväessä 11 vuotta ennen kuin opiskeli Motorcycle Safety Foundationin (MSF) kouluttajaksi monipolvisen koulutuksen avulla.

Kannattaa kuunnella ja katsoa tarkkaan videolla tarjolla oleva Eddien oppi. Mutta tässä aluksi:

- U-käännöksessä käytetään (kuten hidasajossa useimmiten) ainoastaan kytkintä ja kaasua - jarrun käyttö tekee hitaasta ajosta nykivää. Hieman kaasulla kierroksia, jotta veto säilyy, ja vauhti säädellään kytkimellä hyvin pienellä liikkeellä. 

- Hidasvauhtisessa käännöksessä keho asetetaan kaarroksen ulkopuolelle (nopeassa sisäpuolelle), jotta pystytään kompensoimaan pyörän massan pyrkimys kaatua käännöksen puolelle.

Kolmevaiheinen käännös:

1. Ensin keho oikealle puolen pyörää.

2. Katse sinne, mihin on menossa. Eddie kehottaa käyttämään leukaa osoittimena, pelkkä silmien käyttö ei riitä.

3. Käännös leuan suuntaan.

4. Onnistuminen.

Siinä se, ja Eddie todistaa videolla homman toimivan mainiosti. Hän myös kehottaa harjoittelemaan U-käännöstä paljon, vaikka päivittäin. Mies toteaa myös, että asiaa voisi harjoitella tuntikausia putkeen: aina löytää joka kierroksella jotain parannettavaa, vaikkapa hartioitten rentouttamisen tai jonkin muun asian, jota ei edellisillä kerroilla osannut ottaa huomioon. Tässäkin mielessä moottoripyörälläajo rinnastuu budolajien harjoitteluun.

Eddien omalle MotoJitsu-sivustolle pääset tästä, ja mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

Julkaisemme Joulun – Uuden Vuoden aikana tämän vuoden kymmenen luetuinta juttuamme uusiksi. Lukuiloa! Tämä juttu oli kymmenenneksi luetuin vuonna 2019.