Merikarvialla Krookassa järjestetään siis motoristitapahtuma XTIÄ Rääki sunnuntaina 2.6. klo 14.00 alkaen. Mikä ihmeen Rääki, mikä ihmeen Xtiä?

– Nimi Rääki tarkoittaa Merikarvialaisittain aiemmin harrastettua ajoverkkokalastusta, jossa pintaverkot jätetään ilman ankkuria ajelehtimaan mereeen. Xtiä on myös Merikarvian murretta ja tarkoittaa tiedätkö / do you know englanniksi. 

Xtiästä sen verran, että mehän olemme sama moottoripyöräkerho ja sama mies, jotka taistelimme jokunen vuosi sitten kerhon pyörät VR:n autovaunuun (linkki juttuun löytyy alempaa). Nyt ei olla menossa junalla, vaan kokoonnutaan meren äärellä, moottoripyöräkerho Xtiä ry:n puheenjohtaja Aki Harju kertoo.

– Järjestämme jälleen perinteeksi muodostuneen moottoripyörätapahtuman. Tapahtuma alkaa 2.6.2019 klo 14.00. Tapahtuma on lyhyt, ja kestää vain noin 4 tuntia. Tänä aikana voi tutustua esim. rajavartioston veneeseen/ merivartioihin. Omasta takaa meiltä löytyy merikapteeni/luotsi ja luotsiveneen kuljettaja, joilta voi myös tentata merenkulkuun liittyviä asioita.

Tapahtuma - savusilakoiden nautiskelu, ja muu asiaan kuuluva on vuosi vuodelta koonnut isomman joukon motoristeja.

Tapahtuma - savusilakoiden nautiskelu, ja muu asiaan kuuluva on vuosi vuodelta koonnut isomman joukon motoristeja.

– Aiemmin on nähtävillä ollut tanssiesityksiä, vanhoja pyöriä, erikoisia autoja ym. Tänä vuonna teemana on veneiden myynti. Myy veneesi maalta tai vedestä. Tiedä vaikka joku lähtee tapahtumasta vene trailerineen moottoripyörän perään kiinnitettynä. Alueella on myös rantaravintola, kahvikoju, makkaraa, sekä ilmaisia Sinebrykoffin tuotemaistiaisia, Harju lupaa.

– Järjestimme aiemmin Motoristikirkko tapahtumaa Merikarvialla, kunnes huomasimme väen kiinnostuksen hiipuvan. Aloimme suunnitella uutta tapahtumaa, mikä toisi motoristeja sankoin joukoin paikalle. Motoristi tulee kuulemma paikalle jos vaikka tarjottaisiin ilmainen lasi vettä. Pistettiin sitten paremmaksi ja tarjotaan kaikille tapahtumaan tulleille motoristeille ilmaista savusilakkaa. Alussa väkeä tuli paikalle n. 100, viime vuonna jo 250 pyörää ja tälle vuodelle odotellaan huimaa osallistujamäärää.

Jokainen motoristi poistuu paikalta savusilakalta tuoksuen, lupaa Aki Harju.

Jokainen motoristi poistuu paikalta savusilakalta tuoksuen, lupaa Aki Harju.

– Ajankohta meillä on aina ylioppilasjuhlien jälkeinen sunnuntai. Edellispäivän juhlista johtuva heikko olo on kadonnut ja voi lähteä ajelemaan, koska Rääki aloitetaan vasta klo. 14.00. Tapahtuman kustantaa ja järjestää Xtiä kerho omin voimin. Rääkiä vietetään nyt hienossa merellisessä maisemassa kuudetta kertaa ja takaan, että kukaan ei poistu paikalta etteikö kädet haisisi savusilakalta, vahvistaa Aki Harju.

Aiheesta aiemmin:

Moottoripyöräkerho autojunalla Rovaniemelle - VR:n hirvittävästä vastustuksesta huolimatta

VR:n hylkimä motoristiryhmä palasi onnellisesti kotiin

XTIÄ Rääkillä oltiin silakoita syömässä

Tapahtumasta lyhyesti.

Tapahtumasta lyhyesti.