Tilaisuus alkoi kello 14.00 ja kun saavuimme paikalle vartin yli, oli kiireisimmät vieraat ehtineet jo nauttia tarjolla olleita silakota ja lähteneet jatkamaan matkaa. Tästä huolimatta satama oli moottoripyöriä ja motoristeja täynnä. Syystä Xtiä Rääkin vetäjä Aki Harju katseli tyytyväisenä kaiken keskellä.

Kuvateksti: Aki Harju oli syystä tyytyväinen päivän kulkuun.

– Oli lähellä, ettei silakat jääneet saamatta, kun kolme päivää merellä on ollut niin kova tuuli. Onneksi tuuli viimein tyyntyi ja viime tipassa saimme tarvitsemamme kalat, iloitsi Aki Harju.

Silakkamaistiaisia jonottamassa.

Silakat olivat tarpeen, sillä paikalle oli saapunut todella paljon motoristeja. Tapahtuman jo aikaisemminkin saamasta suuresta suosiosta huolimatta Merikarvian kunta ei ole lähtenyt millään tavalla tukemaan Xtiä Rääkiä.

Moottorikerho Xtiä tarjosi silakkamaistiaiset omalla kustannuksellaan.

– Xtiä Rääkissä luvataan kaikille saapuville motoristeille savusilakkamaistiaiset. Kustannamme itse kaiken. Paikalle tulee myös paikkakuntalaisia, mutta motoristit ovat silakoiden suhteen etusijalla. Pyysimme kunnalta pientä, muutaman sadan euron avustusta, mutta emme sitä saaneet, harmitteli Harju.

Silakat nautittiin ulkosalla.

Opasteet Xtiä Rääkiin johdattivat läpi Merikarvian keskustan Kauppatien kautta, vaikka paikalle olisi päässyt ohitustien kautta suorempaa.

– Teimme sen ihan tarkoituksella. Jos vihdoin kunnan virkamiehetkin havahtuisivat huomaamaan, kuinka paljon Xtiä Rääki tuo motoristeja paikkakunnalle. Kukaan ei ole ehtinyt tarkkaan laskea, mutta varovaisestikkin arvioiden paikalla on ainakin 300 pyörää. Joka tapauksessa, enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Osaltaan varmaan kiitos teidän tekemän jutun, kiitti Aki Harju Motouutisia.

Motoristeja oli paikalla ennätysmäärä.

Silakat maistuivat todella hyvältä. Tuoreempaa kalaa harvoin saa. Kuinka paljon silakkaa oli Xtiä Rääkiin varattu?

– En nyt muista ihan tarkkaan, mutta olisiko noin 50 kiloa. Nämä silakat uivat vielä tänään Pohjanlahdella. Tämä on todellista lähiruokaa, vakuutti silakat savustanut, paikallisen kalaliikkeen omistaja Timo Saine.

Silakoiden savustuksesta vastasi paikallisen kalaliikkeen omistaja Timo Saine.

Nautimme vielä munkkikahvit ja muiden motoristien tavoin lähdimme, järjestäjien tavoite täyttyneenä sormet silakalta tuoksuen, jatkamaan matkaa. Tänne pitää tulla ensi vuonna uudestaan.

Paikalle saapuneet moottoripyörät kiinnostivat paikkakuntalaisiakin.

Laidalle oli varattu tilaa peräkonttikirppikselle.

Moottoripyörärivistö Merikarvialla.

Paikalla oli monenlaisia kakspyöräisiä.

Merikarvian vierassatamassa hieman toisenlaisia vieraita.

Silakkamaistiaiset nautittu...

...on aika jatkaa matkaa.

Iso kiitos Merikarvian Moottorikerho Xtiä:lle.

Aiheesta aiemmin: 

Xtiä Rääki - luvassa taas savusilakkaa motoristeille - Merikarvialla, tietty, sunnuntaina 2.6.

Moottoripyöräkerho autojunalla Rovaniemelle - VR:n hirvittävästä vastustuksesta huolimatta

VR:n hylkimä motoristiryhmä palasi onnellisesti kotiin

XTIÄ Rääkillä oltiin silakoita syömässä