Custom Bikers Finland eli CBF ry. on tammikuussa 2014 perustettu custom-motoristien rekisteröity yhdistys. Jäseniä CBF:ssä on tällä hetkellä 89, ja Facebook-ryhmässä kannattajia on melkein 400. CBF on levittäytynyt lähes koko Suomeen, vain Tornion yläpuolinen Lappi on vielä ilman jäseniä. CBF kannattaa vapaata motoristikulttuuria, ja on myös osa kansainvälistä Free Bikers -yhteisöä.

Perjantaina 4.7.2014 CBF suuntasi matkansa Turun saaristoon. Mukana oli jäseniä, kannatusryhmäläisiä ja muutama muukin porukan mukaan lähtenyt motoristi, mm. tamperelaisen moottoripyöräkerhon kaksi jäsentä sekä CBF-jäsenten ystäviä. CBF:llä on avoimet ovet tapahtumiin, ja pyrimme mahdollisimman paljon tekemään yhteistyötä muiden motoristiryhmien kanssa.

Matkaan lähdettiin aurinkoisessa säässä klo 10 Hyvinkäältä yhdeksän moottoripyörän voimin, Karkkilasta tuli mukaan yksi motoristipariskunta, ja Kaarinasta vielä yhdeksän pyörää lisää. Muutamissa pyörissä oli mukana myös matkustaja, joten yhteensä pääluku oli 23.

Yhdeksäntoista pyörän voimin siis matkattiin Saariston rengastielle. Kaarinasta lähdettiin kello puoli kolme, ja Paraisilla suoritettujen ruoka- ja juomaostosten jälkeen päästiin matkaan kohti ensimmäistä lauttaa, joka vei Nauvoon. Nauvossa oli koko reitin pisin saaristoajo-osuus, ja seuraava lautta vei Korppooseen, josta mentiin Galtbyn satamasta lautalla Houtskäriin. Määränpäähän Mossalaan vei vielä kaksi lauttaa Houtskärin läpi, ja illalla kl 18.30 oltiin perillä Mossalan pohjoiskärjessä, Saariston lomakeskuksessa. Mitä pidemmälle tie vei Mossalaa kohti, sitä kapeammaksi se muuttui, loppupätkällä ei olisi enää kaksi autoa mahtunut vierekkäin. Tie oli kuitenkin melko hyväkuntoinen muutamaa melko vaarallisen näköistä tien sortumaa lukuunottamaatta.

Saunaan ja nuotiolle

Lomakeskuksen isäntä oli lämmittänyt meille saunan valmiiksi, ja sekä naiset että miehet pääsivät vuorollaan pesemään matkan hiet pois. Ilta meni rattoisasti nuotiolla istuskellessa ja porukan tutustuessa toisiinsa, suurin osa mukana olleista kun ei ollut tavannut toisiaan aiemmin. Illalla seuraan liittyi vielä neljä motoristia lisää, he olivat päässeet lähtemään matkaan vasta myöhemmin päivällä. Jutustelua ja hauskanpitoa riitti aamutunneille asti, sen verran hyvin porukka viihtyi toistensa seurassa.

Lauantaina oli lepopäivä, jonka jokainen käytti omalla tavallaan. Ainakin ajelua, auringonottoa, uimista, lepäilyä, ostosten tekoa ja näköalatornilla käyntiä oli ohjelmassa. Fafa's smokery oli tuonut barbequekalustonsa Mossalaan, ja kello 15 alkaen käytiin syömässä suunnattoman herkullista ruokaa. Osa maksoi annoksesta hieman enemmän ja sai jatkaa syömistä vielä illallakin.

Alkuillasta seuraamme liittyi vielä kaksi motoristia lisää, ja näin oli koko porukka koossa. Sauna oli jälleen lämmin iltapäivällä, ja sen jälkeen alkoikin valmistautuminen illan ohjelmanumeroon, eli Crossfyren keikkaan. Kyseinen bändi on soittanut ennenkin CBF:n tapahtumissa, niinpä tiedettiin odottaa kovaa southern rock -tykitystä. Keikka oli jälleen kerran loistava, ja tanssilattialla oli kova meno ja hyvä fiilis. Keikan jälkeen alkoi kello olla sen verran paljon, että oli nukkumaanmenoaika, ja lomakylän motoristialue hiljeni.

Kotia kohti

Sunnuntaiaamuna alkoi kotimatkalle valmistautuminen. Aamuvirkuimmat lähtivät matkaan jo ennen klo 8, ja toinen osa klo 9 maissa. Osa matkasi Saariston rengastietä eteenpäin Iniötä kohti, ensimmäinen lautta lähti klo 12.15 ja toinen klo 14.15. Kumpaankin lauttaan lähti CBF:n porukkaa. Osa myös lähti ajamaan tuloreittiä takaisin päin. Hyvästeltyämme toisemme ennen lähtöä totesimme, että tänne tullaan ehdottomasti ensi kesänä uudestaan!

Saariston lomakeskusta voi hyvillä mielin suositella motoristeille. Paikka on kaiken kaikkiaan hyvä ja motoristiystävällinen, mökkejä on monentasoisia ja -hintaisia, alueelta löytyy myös teltta-alue. Ravintolasta saa hyvää monen eri hintaluokan ruokaa ja myös aamupalan voi ostaa 8 euron hintaan. Lomakeskus on myös todella kauniilla paikalla, ja auringonlaskun aikaan näky on upea!