Konstan Kuppila toimii tällä hetkellä sesonkiluontoisesti ja sadekelillä saa varautua siihen, että kahvila on kiinni. Paikalla on aikaisemmin ollut kahvila- ja majoitustoimintaa, mutta uusi omistaja on hiljalleen laittanut paikkoja kuntoon ja itse kahvila toimii tällä hetkellä pienemmässä hirsirakennuksessa. Tarjolla on kahvia, virvokkeita, pientä purtavaa ja tienvarsimainoksesta, jossa lukee A-kahvila, voi ymmärtää, että kahvilassa on A-oikeudet.

Konstan Kuppilan terassilta on hienot näkymät Kärkistensalmeen.

– Tarkoitus on edelleen jatkaa paikan kunnostusta ja mahdollisesti tulevaisuudessa avataan ravintola ja majoitustilat. Alueelle on raivattu tilaa asuntovaunuja varten, pian alkavan Neste-rallin katsojia ajatellen. Rallin reitit menevät parina päivänä tästä läheltä, joten silloin täällä on varmaan aika vilkasta, kertoi kahvilassa työskennellyt ja paikkojen kunnostuksessa apuna ollut Rauli Jalkanen.

Laituripaikkoja löytyy isommillekin laivoille.

Paikkana Konstan Kuppila lähentelee ideaalia. Maisemareitti houkuttelee moottoripyöräilijöiden lisäksi perinteiset pyöräilijät, autoilijat ja lisäksi paikka on Päijänteen veneilyreitin varrella.

– Laituriin voi tulla isommallakin laivalla, vakuutti paikalle saapunut omistajan puoliso Inna Huopalainen.

Rauli Jalkanen ja Inna Huopalainen.

Rauli Jalkanen ja Inna Huopalainen.

Ymmärrettävistä syistä puhe siirtyi motoristeihin ja kerroin, että useat tienvarsikahvilat tarjoavat niin sanotusti motoristikahvin erikoishintaan.

– Meillä kahvi maksaa normaalisti kaksi euroa mutta sovitaan, että tästä lähtien motoristeille tarjotaan kahvi eurolla, lupasi Inna Huopalainen.

Kuvat eivät riitä kertomaan, miten hienolla paikalla Konstan Kuppila sijaitsee, ja erityisesti viime lauantain 30 asteen helteessä istuskelu Päijänteen rannalla toi hetken helpotuksen kuumuuteen.

Konstan Kuppila, Vespuolentie 670, 41800 Korpilahti. Konstan Kuppila löytyy myös Facebookista.

Konstan Kuppilassa motoristit saavat kahvin eurolla.