– Hiljattain silmiini osui keskustelu siitä, että olisi kiva, jos ensi vuonna järjestettäisiin lesboille suunnattu kokoontumisajo. Huutelin, että miksi ei jo tänä vuonna. Johanna ja Virpi Kulmasalo ovat olleet järjestämässä Akkarallia ja huomaamattani olinkin heidän mukanaan uuden rallin järjestysporukassa. Paras tapa saada haluamansa on järjestää se itse, näin Lepakkorallista on tulossa totta, kertoi Anna Lundqvist Lepakkorallin alkutaipaleista.

Tämä keskustelun avaus oli Lepakkorallin lähtölaukaus.

Oletteko aktiivisia kokoontumisajoissa kävijöitä?

– Ajoin moottoripyöräkortin jo 2008, mutta vasta vuodesta 2017 olen ajanut aktiivisemmin. Käytännössä ajan aina yksin, joskus harvoin samaa matkaa jonkun kanssa johonkin tapahtumaan. En ole ikinä käynyt ralleissa, joten ajattelin aloittaa näin kevyesti järjestämällä sellaisen, etten jänistä kun pitää lähteä, kertoi Anna Lundqvist.

– Tykkään ajaa yksin ja porukassa. Kokoontumisajoja olen kiertänyt 80 -luvulta saakka. Ensimmäinen taisi olla Imatralla, jonne mentiin telttailemaan kevarilla. Moottoripyöräily ei ole minulle harrastus, se on elämäntapa, kertoi puolestaan 36 vuotta moottoripyöräillyt Johanna Kulmasalo.

Virpi Kulmasalolta odotetaan ihmeitä Lepakkorallissa keittiön puolella.

– Ennen lähinnä pelkäsin ja pidin moottoripyöräilyä vaarallisena harrastuksena, kunnes tapasin moottoripyöräilevän naisen, nykyisen vaimoni. Pienen suostuttelun jälkeen hyppäsin kyytiin ja sitä kautta on tullut ystäviä ympäri Suomea. Enää en pelkää moottoripyöriä, nykyään otan jopa tirsat kyydissä, selitti kuusi vuotta kyytiläisenä ollut Virpi Kulmasalo.

Miten olette jakaneet rallijärjestelyn tehtävät keskenänne?

– Anna tohottaa hommia eteenpäin, vaikka ei entuudestaan tiedä mistään mitään. Johanna vastaa konkarina, että kaikki menee oikein ja Virpiltä odotetaan keskikokoisia ihmeitä keittiön puolelta.

Miksi haluatte järjestää oman rallin lesboille?

– Jotta ihmisillä, joilla on useampi asia yhteistä, olisi tilaisuus tutustua ja verkostoitua keskenään. Ja ihan vain siksi, että se on kivaa!

Kenelle tarkkaan ottaen Lepakkoralli on tarkoitettu?

– Lepakkoralli on tarkoitettu naisiin päin kallellaan oleville naisille. Ei vain lesboille, vaan myös pan- ja binaiset ovat tervetulleita, jos vain kokevat tapahtuman itselleen omaksi. Haaveissa siintää Sateenkaarirallin järjestäminen ensi vuonna, hieman laajemmalle kohderyhmälle.

Lepakkorallin järjestäjät Johanna ja Virpi Kulmasalo sekä Anna Lundqvist.

Mitä Lepakkoralli pitää sisällään? Onko luvassa jotain erityistä ohjelmaa?

– Näin ensimmäisellä kerralla panostamme enemmän tutustumiseen ja yhdessäoloon. Tapahtumapaikalla on kohtuullisen reilusti hengailutilaa myös sisätiloissa, joten ei tarvise huonon sään sattuessa pelätä sateessa pihamaalla värjöttelyä. Ohjelma ei ole pääosassa, mutta osallistujien käytössä on esimerkiksi sauna. Mahdollisesti suunnitellaan ensi vuoden ralleja isommalla porukalla.

Paljonko odotatte osallistujia ralliin?

– Ehkä 10-20 osallistujaa näin alkuun, kun tapahtuma on kuitenkin ihan uusi. Hyvällä näkyvyydellä saattaa tulla vähän enemmänkin väkeä.

Olette ilmoitellut tulevasta Lepakkorallista Facebookin eri moottoripyörä-foorumeilla. Minkälaista palautetta siitä on tullut?

– Kolmella foorumilla pelkkää positiivista palautetta, tykkäyksiä ja kivoja kommetteja. Vain yhdellä kevyttä "valkoihoista lihaa syövää cisheteromiestä syrjitään" -settiä, esimerkiksi miksei kukaan järjestä Heterorallia. Kyseisen palstan ylläpitäjä hoiti hommansa todella hienosti ja poisti asiattomat kommentit.

Lepakkoralli järjestetään 13.-15.09 Loimaalla. Lisätietoja rallista saa liittymällä Facebook:ssa Dykes on Bikes Finland -ryhmään tai sähköpostilla anlundqv@hotmail.com

Aiheesta aiemmin: Ripsiralli: Naiskuski ja Harrikka, Buell tai vanha Inkkari ja hyvä tunnelma

Lepakkorallista löytyy riittävästi myös sisätiloja, joten kokemattomammatkin uskaltavat tulla mukaan.