— Ajoimme kolme päivää Serresin ympäristössä, jonka jälkeen siirryimme Verian ympäristöön. Maasto oli todella vaihtelevaa ja välillä ajoimme vuorenrinteillä kompassisuuntimilla, Jori Mäkipää kertoo.

Mäkipään kilpailu sujui hyvin ja pienistä eksyhtelyistä huolimatta mies on tyytyväinen suoritukseen.

– Ajo maittoi ja kunto sekä pyörä kestivät. Kilpailun aikana en joutunut pahasti ajamaan pölyssä, mikä helpotti ajamista ja navigointia, Mäkipää lisää.

Ralf Molanderin kilpailu alkoi vaihtelevasti, ja mies valitti hidasta lämpenemistään.

– Sorruin alkuun ajamaan liikaa kilpaa pölyssä, mikä vaikeuttaa asioita. Pölyssä ei näe vaarallisia vedensyömiä syviä uria ja navigointi vaikeutuu ja hidastuu. Eksyilin alkuviikosta turhan paljon ja aikaa tuhraantui oikean reitin etsimiseen, joka hitaassa maastossa on haastavaa. Loppuviikko kuitenkin meni paremmin päivä päivältä ja viimeisen päivän navigointi sujui jo varsin mallikkaasti eikä varsinaista eksymistä tullut, ainoastaan muutamaa kohtaa jouduin hieman hakemaan. Myös pyörä toimi moitteetta koko viikon, Molander kertoo.

Ralf Molander vauhdissa. Kuva: Marcel Vermeij.

Ralf Molander vauhdissa. Kuva: Marcel Vermeij.

Jukka Ristiluoma ajoi varmalla otteella, mutta pyörän tankki sai vuodon kolmannen ajopäivän aikana.

– Pyöräni tankkiin tuli hypyn seurauksena reikä, joka pilasi päivän suorituksen. Saimme kuitenkin tankin korjattua, ja vaikka korjaus pettikin, pääsin seuraavan päivän maaliin. Varikolta löysimme kanssakilpailijan joka lainasi meille tankin jäljelle oleville päiville, joten pääsin ajamaan loppuun asti, Ristiluoma kommentoi.

Rallin ensikertalaisella Olli Hytösellä oli hiljainen alku, mutta mies paransi ajoaan viikon edetessä.

– Alkuun ajoin ehkä liiankin hiljaa koska halusin varmistaa etten eksy, ajo kuitenkin sujui ongelmitta. Maasto on täysin erilaista kuin mihin olemme Suomessa tottuneet ja 38 asteen lämpö ja pöly eivät asiaa helpota. Pitkin viikkoa opin kuitenkin lisää päivä päivältä ja lopussa homma alkoi sujumaankin jo varsin mallikkaasti, Hytönen selventää.

Suomalaiset pärjäsivät kilpailussa hyvin, sillä Mäkipää oli 11. (luokassaan 7.), Molander 17. (luokassaan 10.), Hytönen 30.(luokassaan 3.) ja Ristiluoma 50.(luokassaan 12.) Kilpailussa oli osallistujia lähes 90.