Milanossa on yli 6 000 ravintolaa, joiden lisäksi lukematon määrä baareja ja kahviloita, joissa tarjoillaan ruokaa, joten pizzaa tarjoavia paikkoja täytyy olla useampi tuhat. On varaa mistä valita. Hyvästä pizzeriasta löytyy aina puulla lämmitettävä uuni. Satunnaista turistia nälkä ja sattuma ohjaa usein ruokapaikan valinnassa. Tässä tapauksessa ravintolan ikkunassa ollut Moto Guzzi johdatti meitä.

Ikkunalla ollut Moto Guzzi ratkaisi ruokapaikan valinnan.

Ikkunalla ollut Moto Guzzi ratkaisi ruokapaikan valinnan.

Olimme nälkäisiä ja ajatuksenamme oli syödä pizzaa, mutta ravintola oli juuri aukaistu, joten pizzauuni ei ollut vielä tarpeeksi lämmin. Sillä kertaa emme malttaneet odottaa uunin lämpeämistä, vaan päädyimme kokeilemaan talon pasta-annoksia. Juustotäytteiset raviolit ja pasta carbonara. Molemmat annokset katosivat nopeasti ja olivat todella maukkaita.

Ravioli á la Sabatini.

Ravioli á la Sabatini.

Mutta se pizza. Ruokalistaa lukiessa silmiin osui lause, että kyseisessä ravintolassa tarjotaan "mahdollisesti parasta pizzaa, mitä Milanosta saa". Aika rohkea väite näillä kulmilla, joten se jäi hieman kaihertamaan ja palasimme seuraavana päivänä testaamaan, pitääkö väite alkuunkaan paikkansa. Ohuehko pohjan päälle rakennettu pizza oli raikas ja maukas, kieltämättä hyvää, mutta oliko se paras pizza mitä Milanosta saa, niin ihan näin vahvaa lausuntoa en uskalla tällä kokemuksella antaa.

Parasta pizzaa, mitä Milanosta saa?

Parasta pizzaa, mitä Milanosta saa?

Jos pizza ja pasta ei maistu, niin listalta löytyy kattava valikoima muitakin ruokia. Ravintolan näyteikkunassa olleen Moto Guzzin lisäksi, sisällä voi ihailla muitakin italialaisvalmisteisia moottoripyöriä vuosikymmenten takaa.

Viisikymmentäluvulta oleva Motom nostettuna oven päälle.

Viisikymmentäluvulta oleva Motom nostettuna oven päälle.

Palvelu oli hyvin vaihtelevaa. Käydessämme ensimmäisellä kerralla, ravintolassa oli hiljaista ja tarjoilijana nuorempi englannintaitoinen herrasmies, jolloin palvelussa ei ollut moitteen sijaa. Siksi yllätys oli melkoinen, kun seuraavana iltana, palvelualttius ja kohtelu olikin nuivaa. No syömäänhän sinne mentiin, eikä kuuntelemaan turhia kohteliaisuuksia. Hinta/laatu suhde oli ihan kohdallaan.

Ravintola Sabatini, Via Ruggero Boscovich, 54 Milano

Aquilotto Bianchi vm.-58

Aquilotto Bianchi vm.-58

Vespakin on päässyt sisätiloihin.

Vespakin on päässyt sisätiloihin.

B.S.A. / CMC VM.-48.

B.S.A. / CMC VM.-48.