Messualueen ulkona sijaitsevan keskuskäytävän reunoilla on tasaisin välimatkoin erilaisia pieniä ruokaa tarjoavia kojuja:

Panniinien lisäksi tarjolla on hot dogeja ja pizzaa.

 

Vai maistuisiko wok?

Vai maistuisiko wok?

Jos ei halua istua istua ulkona, niin ulkona olevien ruokakojujen lisäksi löytyy erilaisia ravintoloita, joihin hyvällä tuurilla voi päästä sisälle istumaan.

Cavoli on 'vihreä' valinta.

Kannattaa seurata, kuinka missäkin paikassa toimitaan tilauksen ja maksamisen suhteen. Esimerkiksi Mottassa...

Ensin maksetaan (kuvassa vasemmalla oleva jono)

Ensin maksetaan (kuvassa vasemmalla oleva jono)

Sitten mennään kuitin kanssa tiskille tilaamaan ja vastaanottamaan maksettu ruoka.

Sitten mennään kuitin kanssa tiskille tilaamaan ja vastaanottamaan maksettu ruoka.

... varsinkin ruuhkassa, ummikkona voi tuottaa hieman haasteita tietää, tai päättää mitä haluaa. Jos on vain välipalan hiuko, niin tarjolla on pientä naposteltavaa.

Pussin paahdettuja kastanjoita saa viidellä eurolla.

Pussin paahdettuja kastanjoita saa viidellä eurolla.

 

Nälkään ei tarvitse pyörtyä, vaikkei näyttelyhallista ( joita tänä vuonna on kahdeksan) jaksaisikaan poistua kesken kiertelyn. Hallien sisältäkin löytyy ruokailumahdollisuuksia.

Bikers bar 18

 

Tentazioni Cafe.

Tentazioni Cafe.

Iski nälkä missä vaiheessa tahansa ja valitsitpa minkä hyvänsä alueella olevista vaihtoehdoista, niin kannattaa ottaa huomioon, että suurin osa ruuista on valmistettu ennakkoon ja lämmitetään tilauksen tullessa. Oman harkinnan varaan jää, haluaako syödä esimerkiksi paistettua kanaa, joka on köllötellyt lämpölampun alla ja vielä lämmitetään mikrossa. Makua se ei välttämättä haittaa.... Ehkä allekirjoittanut on turhan nirso, mutta kaiken tarjonnan keskellä "hampurilaiset" jättäisin väliin. Miksikö? No tämän takia:

Messuhallien välissä on isoja 'ulkoilmaravintoloita'. Täälläkin, maksa ensin ja kuittia vastaan saat tilatun tuotteen.

Lihat, myös jauhelihapihvit, mitkä tästä kuvasta puuttuvat, paistetaan isoissa erissä ennakkoon ja laitetaan lämpölampun alle. Täällä niitä ei laiteta välillä mikroon.

Kuvittele tämä eväs, höttö sämpylä ja haaleahko jauhelihapihvi.

Eli jos et ole juuri kuolemassa nälkään, niin itse ainakin jätän tämän "makuelämyksen" ainutkertaiseksi kokemukseksi. Onneksi alueella on, kuten jo tuli mainittua, paljon eri vaihtoehtoja ruoan suhteen. Eikä janoistenkaan tarvitse huolestua, nesteytystä voi harjoittaa lähes samassa mittakaavassa syömisen kanssa, mutta sen selostamisesta Suomen laki asettaa omat rajoitteensa ja tässä yhteydessä mainittaessa, se voitaisiin lukea mainonnaksi. Joka tapauksessa, antoisia messuja kaikille, jotka tänne pääsette tulemaan. Seuraavaksi tapaammekin MP20-messuilla Helsingissä.