Al passeggerossa riitti aina asiakkaita.

Tällä kertaa laiskuus, väsymys ja hillitön nälkä johdattivat kyseiseen ravintolaan. Koska majapaikkamme oli lähellä Milanon päärautatieasemaa, niin tutkailimme kartalta lähimpiä ruokapaikkoja. Kyseisellä kerralla "arpa" osui Al passeggeroon, joka Googlemapsin tietojen mukaan lanseerattiin pizzeriaksi. Olimme liikkeellä iltayhdeksän jälkeen ja ravintolassa oli aikamoinen vilske. Jos jo olevan asiakasmäärän perusteella tekee valinnan, mihin mennä tai ei, niin tässä suhteessa viesti oli menemisen puolella.

Paistettua riisiä katkaravuilla.

Eteemme tuotiin kaksi ruokalistaa. Toinen ihan peruslista ja toinen, mistä löytyivät kiinalaiset ruoka-annokset. Jälkimmäisessä oli osa annoksista kuvina, mutta tekstit kiinaksi ja italiaksi. Valinta oli vaikea. Koska edellisinä päivinä olimme syöneet aika usein pizzaa, niin päädyimme kiinalaisen ruoan pariin. Se kannatti. Paistettua vermiselliä katkaravuilla, possua vihanneksilla ja vielä friteerattua kanaa.

Kanaa kasviksilla

Annosten hinnat olivat todella edullisia. Halvimmat annokset maksoivat vain 3 euroa ja kallein annos taisi olla "Norjalaista hummeria" 15 euroa/annos.

Milanossa oleskelumme aikana kävimme kyseisessä paikassa kolme eri kertaa. Oli ajankohta mikä tahansa, asiakkaita riitti, palvelu oli ripeää ja jalkapallon ystävien iloksi televisiosta tuli Serie A:n pelejä.

Paistettuja jättikatkarapuja

Viimeisin visiittimme ajoittui paikalliseen lounasaikaan. Meille turisteille tuotiin edelleenkin perusruokalista, mutta paikalliset saivat eteensä päivän lounaslistan. Harmi, ettei ymmärretty kysyä, sillä vaikka edelleenkään peruslistan ruoissa ollut mitään valittamista, niin kun katsoi, miten paikalliset rakennustyömiehet einehtivät päivän listalta täydet kolmen ruokalajin annokset, niin olisi ne meillekin maistuneet.

Katkarapu ruccola -pizzassa oli runsaasti katkarapuja. (ruccolameren alla)

Tässä paikassa on huomion arvoista, että jos tilaat esimerkiksi friteerattua kanaa, niin sieltä tulee vain friteerattua kanaa. Riisit, pastat tai perunat pitää tilata erikseen, ellei sitten tilaa pasta-/riisiruokaa.

Olitpa nyt tai myöhemmin Milanossa, niin ihan kokeilemisen arvoinen paikka. Ja muistathan, että kaikissa ruokapaikoissa laskuun lisätään palveluraha cuperto, joka vaihtelee paikan tason mukaan. Al passeggerossa sekin on edullinen 1,50€.

Al passeggero, Via schiaparelli, 1 Milano.

Aiheesta aiemmin:

Ravintola Sabatini: Parasta pizzaa Milanossa?

Pizzaa, pastaa ja meren herkkuja Milanossa

EICMA-messuilla riittää ruokapaikkoja, mutta vältä tätä!