Video sisältää tarinan siitä, miten enduro muutti nuoren miehen elämän. Viesti on purettuna oheiseen tekstiin, mutta että se toimii oikealla tasolla, kannattaa tietenkin katsoa koko video.

Videon nimi on "Enduro Motivation 2020 - Find your own path", ja oman polun löytämisestä on kysymys.

"Koko lapsuuteni oli kaaos. Kun olin nuori, minulla ei ollut mitään keinoa puhaltaa höyryjä ulos.

Ei ollut väliä mitä tein, tunsin elämäni menevän koko ajan alaspäin samoja vanhoja polkuja kuin kaikilla muillakin. Tarvitsin toisenlaisen tien ilmaista itseäni.

Vuonna 2008 ystäväni vei minut ajamaan ensi kerran. Muistan, että minulla oli halpa pyörä ja suojavarusteet olivat mitä sattuu. Mutta sillä ei ollut minulle mitään merkitystä.

Halusin menestyä. Halusin ajaa. Ei ollut väliä, miten monta kertaa kaaduin. Ei ollut väliä miten monta ruhjetta sain. Löysin lopulta tavan olla vapaa.

Mutta yksi asia on varma. Jos haluat päästä huipulle, epäonnistut välillä. Mutta et ole yksin: mukana on muita kuskeja, jotka kannattelevat sinua, joiden kanssa sitoudut taistelemaan yhdessä.

Enduro antaa minulle jotain, mihin mikään muu ei pysty. Se on kuten elämässä: ei ole väliä minkä polun otat kulkeaksesi. Ei ole kyse voittamisesta tai häviämisestä vaan siitä, ettei luovuta.

Ride like a Pro - not like a Rebel."

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.