Ewan McGregor ja Charley Boorman saapuivat jokunen päivä sitten sähkömoottoripyörineen Los Angelesiin sikäläisen Harrikka-kauppiaan vieraaksi. Matka Argentiina Ushuaista on ollut pitkä, ja matkalla on tehty tulevaa Long Way Up -televisiosarjaa.

Miehet eivät ole tehneet matkaa yksin, vaan mukana on ollut saattueena kaksi Rivian R1T -sähköavolavaa sekä ainakin neljä kameroin varustettua moottoripyörää, jotka ovat dokumentoineet miesten moottoripyöräilyä.

Pyörien lataaminen oli kuulemma Boormanin mukaan sujunut hyvin, vaikka osittain lataamiseen oli käytetty paikallisten omia generaattoreita alueilla, joissa sähköverkko ei ollut ihan kunnossa.

Yhdysvaltoihin tultaessa latausasemia oli ollut tiheämmässä, ja ne olivat olleet nopeampia, joten matkaa oli saatu taitettua jopa noin 480 km päivävauhtia. Rajasta etelään päivämatkat olivat olleet vain 190 - 290 kilometrin luokkaa.

Mukana oli myös bensakäyttöisiä ajoneuvoja miehistön kuljettamiseen, Mercedes Sprinter ja Ford F350, joiden kyydissä oli akkupatteristoja, joita pyöriä voitiin ladata taukojen aikana.

Miehet lähtivät matkaan Argentiinan Ushuaiasta 19. syyskuuta, joten toistaiseksi on arvoitus, miten matka on kokonaisuutena sujunut, ja millaisia teitä he ovat ajaneet. Boormanin ja McGregorin aiemmat tv-sarjat ovat sisältäneet paljon myös off-road-ajoa, mutta onko Livewireillä harrastettu moista, on vielä arvoitus.

Sitäkään ei vielä tiedetä, jatkavatko miehet matkaa Alaskaan tai Kanadan pohjoisimpiin osiin.

Asiasta kertoi AVD Pulse. Los Angelesilaisen Harrikka-myyjän Instagram-tilille pääset tästä

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Charley Boorman & Ewan McGregor: Long Way Up -seikkailu tulossa – ilmeisesti sähkö-Harrikoilla