Jawa-mopoja?

Jawa-mopoja?

Kaikki sai alkunsa vuonna 2016, kun nuori poika nimeltään Honza Dostál osti ensimmäisen Jawa 20/21 Sportinsa, joka on hänellä edelleenkin, ja jota hän kutsuu juhlallisesti "Perustajaksi".

Hän halusi hankkia erityisen lahjan itselleen, joten hän osti unelmiensa moottoripyörän ja kunnosti sen. Ajeltuaan kauniilla Jawallaan vuoden verran ympäri Böömiä, yksi hänen ystävistään ja kollegoistaan totesi, että olisi hauskaa, jos hän voisi lainata sitä. Tästä Honza sai ajatuksen tehdä harrastuksestaan työn. Hän kuvitteli mielessään, miten hienolta ja ilahduttavalta ihmisistä tuntuisi ajaa noilla pyörillä, ja päätti avata liikkeen Prahaan.

Klassista Jawaa.

Klassista Jawaa.

Tällä hetkellä Czechoslovakia Moton liiketilat sijaitsevat Papírenská 2a:ssa, Praha 6:n alueella. Yritys hämmästyttää sisään poikkeajan ainutlaatuisella ilmapiirillään ja klassisilla moottoripyörillään. CS Moton tilat ovat lämpimät, autenttiset ja kodikkaat. Yritys vuokraa haluaville moottoripyöriä ja restauroi niitä. Koko tallin ideana on olla yleisölle avoin tila, missä ihmiset voivat kulkea ja nähdä työprosessin, puristaa käsiä juuri sen tiimin jäsenen kanssa, joka korjasi tai restauroi pyöräsi ja puhua siitä.

Mikäli olet Prahaan menossa, niin sinulla on loistava tilaisuus poiketa liikkeessä tai varata etukäteen sieltä alkuperäinen klassinen tsekki-Jawa vuokralle itsellesi tai ystävällesi.

CS Moton liiketilat.

CS Moton liiketilat.

Pyörän voi vuokrata esimerkiksi kolmeksi ja puoleksi tunniksi hintaan 890 korunaa, 36 euroa, 6 tunniksi 50 eurolla tai 12 tunniksi 101 eurolla.

CS Moton korjaamohalli.

CS Moton korjaamohalli.

Lauantaisin sinulla on mahdollisuus osallistua 4,5 tuntia kestävälle "Kätketty Praha" ajokiertueelle vintage klassikko Jawalla vain 101 euron hintaan. Se vie sinut kaupungin kätkettyihin ja mystisiin paikkoihin. Oppaina toimivat CS Moton tiimin jäsenet. Hintaan kuulu bensa, kypärä, englantia puhuva opas, pullo vettä sekä lyhyt ajokoulutus.

Lisätietoja Czechoslovakia Motosta ja heidän pyöristään ja palveluistaan löydät yrityksen verkkosivuilta täältä ja Facebookista täältä. Asiasta kertoi ensin Prague Morning.

Jawa-sivuvaunu.

Jawa-sivuvaunu.