Aluehallintovirastot ovat hallituksen ohjeiden mukaisesti kieltäneet yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestämisen koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Ensimmäinen messutapahtuma olisi ollut Seinäjoella viikon kuluttua, joten tapahtuman valmistelut olivat todella pitkällä. Tapahtuma kaatuikin miltei kalkkiviivoille.

Näyttelypäällikkö Timo Palmi kertoo, että SMK päätti järjestää tapahtuman kuitenkin vielä ensi syksynä, ja uusi päivämäärä on 31.10. - 1.11.2020.

"Ihmisten turvallisuus edellä"

Paria viikkoa myöhemmin järjestettäväksi aikataulutettu Suomen toiseksi suurin vuotuinen mp-messutapahtuma, eli Jyväskylän Mp-näyttely peruutettiin kokonaan.

– Peruutamme tapahtumamme tältä vuodelta. Puntaroimme asiaa monelta kantilta ja kävimme läpi taloudelliset riskit ns. "hätäkokouksessa" eilen ja tulimme siihen tulokseen että seuraava mp-näyttely Jyväskylässä on keväällä 2021. Olen käynyt keskustelua muutamien näytteilleasettajien kanssa ja he ovat samalla kannalla, että siirtäminen esim. syksyyn tietämättä, miten pandemia etenee, on liian iso riski näytteilleasettajille sekä tulevaisuudessa näyttelylle. Meillä ei ole varaa tehdä yhtenäkään vuotena huonoa näyttelyä ja haluamme pysyä edelleen Suomen toiseksi suurimpana moottoripyöränäyttelynä, JMK:n näyttelypäällikko Marko Holmberg kertoi.

– Harmitus on todella kova jo valtavan työmääränkin vuoksi, mutta ennenkaikkea sen vuoksi että olin juuri toissapäivänä saanut näyttelyn pakettiin. Jäljellä on enää hieman erilaisen sähköpostin lähettäminen näytteilleasettajillemme, eli noin 180 "mailia", nyt mennään ihmisten turvallisuus edellä ja AVIn määräysten mukaisesti, Holmberg päätti.

Kuopiossa nähdään 2021

Kuopion Moottoripyöräclubi KMC peruu niin ikään 18.-19.4 Kuopio-hallissa järjestettäväksi aiotun Kuopion MP-näyttelyn. KMC:n hallitus päätti asiasta eilen perjantaina.

- Näyttelymme ajankohta on viikko sen jälkeen, mihin yleisötilaisuuksien järjestämiskielto ulottuu, mutta on vaikea ennakoida miten koronaviruksen epidemiatilanne Suomessa kehittyy, joten päätimme perua näyttelyn, kertoo KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistinen.

- Onhan tämä harmillista niin meille kuin kaikille muillekin tahoille, jotka tilaisuuksiaan ja urheilutapahtumiaan joutuvat perumaan. Tärkeintä on nyt kuitenkin yhdessä toimia niin, että epidemia saadaan nujerrettua, jatkaa Koistinen.

KMC on yhteydessä näytteilleasettajiin ja aloittaa samalla valmistautumisen ensi vuoden 2021 Kuopion MP-näyttelyyn. Näyttely pidetään ensi vuonna huhtikuussa Kuopio-hallissa.

- Meillä oli valmiina yli sadan kerholaisen talkooporukka tähän näyttelyyn ja eiköhän se ole valmiina ensi vuonnakin, Koistinen päättää.