Teuvalla toimiva Parran laskettelukeskus on juuri oikea paikka tämänkaltaisen paikan järjestämiseen. Parra on keskellä-ei-mitään, 15 kilometriä Teuvan keskustasta etelään, hyvien teiden varrella. Paikalla on pieni lampi ja sen ympärillä tilaa parkkipaikoille sekä erityisesti tietenkin saunoille. 54 saunaa vie melko ison pinta-alan, varsinkin kun ratkaisut ovat mitä moninaisimpia.

Pinkki oli joidenkin mielestä valttia.

Hauskinta on, että kaikissa paikalle tuoduissa ja näytillä olleissa saunoissa saa yleisö myös saunoa aivan vapaasti yhden päivän kestävien liikkuvien saunojen kokoontumisajojen ajan. Tänään 2.8. saunat olivat saunojien omalla vastuulla saunottavissa klo 12-23 välillä. Monet myös ottivat asian suomalaisen vakavasti; kävivät saunomassa ja kokeilemassa löylyjen laatua niin monessa saunassa kuin mahdollista.

Ratkaisuja on erilaisia.

Tällaisessa tilaisuudessa pitää tietysti olla myös muuta ohjelmaa. Sellaisesta kävivät ministerin pyörähtäminen paikalla ja leikkimielinen löylynheittokilpailu. Myös musiikkia oli luvassa. Kaiken kaikkiaan ihmiset olivat hyväntuulisia ja kävijöillä oli hymy herkässä.

Tilaisuus itsessään on kävijöille ilmainen, vain autoparkkiin joutuu varaamaan viisi euroa käteistä.

Ihan mielenkiintoinen tapahtuma josta löytyy lisätietoa tapahtuman kotisivuilta. Ensi vuonna tilaisuus järjestetään jo kymmenennen kerran ja silloin se on 1.8.

Jo pelkkä teksti toi hien pintaan.

Ajojen pisin piippu

Toivakasta Jyväskylän läheltä oli paikalle saapunut jo seitsemännen kerran viiden kaveruksen porukka. Heillä oli mukanaan telttasauna, jossa oli "ehdottomasti tapahtuman korkein piippu", kuten Ural-sivuvaunumoottoripyörällä saunan paikalle kuskannut Pasi Laakkonen kertoi. Pyörä on 1963-vuosimallia ja länsimaalaistettuihin osiin kuuluvat laturi ja japanilaiset kaasuttimet.

Pasi Laakkosen sivuvaunu-Ural.

Sauna oli sisältä tosi hieno kiukaineen ja lauteineen. Harmi, että kamera veti kuvaa otettaessa niin kosteaksi, ettei kuvasta saa juuri mitään selvää. Saunan suosiosta kertoi, että löylyyn tulijoita riitti tasaisena virtana.

Ja teltankuljetusvarustus.

– Tämä on tosi mukava, erilainen tapahtuma, Laakkonen myhäilee. – Porukka on rentoa, ja fiilis on hyvä. Tämä on myös juuri sopivan kokoinen tapahtuma. 

Kuva saunan sisältä. Lämmöstä kertoo höyrystynyt linssi.

Mitenkään ryppyotsaisilta eivät vaikuttaneet myöskään muut ryhmään kuuluneet kaverukset, saunamajurina toiminut Vesa Friman, tyttöystävineen matkassa ollut Veini Laakkonen, Janne Joentakanen ja Jani Nieminen.

Toivakkalaisviisikko vahvistettuna pakollisella kauniilla sairaanhoitajattarella.

Annetaan kuvien kertoa itse saunoista lisää. Viime vuonna paikalla oli ollut myös kaksi moottoripyöräsaunaa, harmi, etteivät olleet paikalla tällä kertaa. Kuka tekee ensi vuodeksi sellaisen?

Juttu ilmestyi alunperin Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä 2.8.2014.

Oikeaan mobiilisaunaan kuuluu myös kylpytynnyri.

Pakusauna vai volkkarisauna?

Puimurisaunassa on särmää.

Hellettä pakoon löylyihin.

Tähän ei taida olla paljoa lisättävää.

Yhdistävä tekijä saunan nimike?

Ja kiuas?

Paikalla kävi myös motoristeja. Heille pysäköinti oli ilmaista.