FortNinen niksit ovat yksinkertaisia. Hän, kuten varmaan moni meistä muistakaan, ei pysty turvautumaan siihen vanhaan ja kuuluisaan temppuun, jota paroni von Münchhausen käytti aikoinaan: kun hän hevosineen upposi suohon, paroni nosti itsensä ja samalla hevosen hiuksistaan ilmaan. FortNine ei jätä meitä henkiasioiden varaan, vaan tarjoaa aivan konkreettista apua.

Ensimmäinen keinoista, jota voi soveltaa kovemmalla pinnalla, on vain kaataa pyörä ja pyörittää se sitten otollisempaan kohtaan, mistä voi jatkaa matkaa. Samalla mies näyttää oikeaoppisen nostotekniikan, miten saada kaatunut pyörä ylös.

Oikeaoppinen nostotekniikka.

Oikeaoppinen nostotekniikka.

Kakkoskeinona on  autonrenkaissakin talvisaikaan kiinnijäätäessä hyödynnettävän "melan" käyttö. Tämä, jos se siis mahtuu pyörimään lokasuojan välissä, laitetaan kiinni remmillä renkaaseen. Mikä parasta, pyörä näytti irtoavan näppärästi.

'Mela' takarenkaassa helpottaa irroittautumista.

'Mela' takarenkaassa helpottaa irroittautumista.

Kolmantena on köyden käyttö hinaukseen. Siinä on hyvä olla kaveri apuna. Ja tietysti venymätön keinokuituköysi, josta osa on vielä suojattu hankautumista vastaan.

Köyden - ja kaverin - käyttöä hinauksessa.

Neljäs vaihtoehto on käyttää samaa köyttä, mutta siinä versiossa pyörästä vedetään köysi johonkin kiintopisteeseen ja takaisin ja sitten sopivan pulikan avulla kierretään köyttä vähitellen kireämmälle, jolloin pyörä siirtyy kohti avointa väylää.

Venymätön köysi, jota kierretään pulikan avulla, kunnes pyörä siirtyy haluttuun paikkaan.

Viides apukeino on käyttää takapyörää vinssinä eli kiinnittää samainen köysi toisesta päästä takapinnoihin ja sitten muutama lenkki vanteen tyveen, ettei rasitus kohdistu pinnoihin. Sen jälkeen köyden toinen pää vedetään lähellä olevaan puuhun ja "ajetaan" pyörä pois. 

Köysi kiinni takapyörään...

... jota vinssinä käyttämällä selvitään ongelmasta.

Kannattaa katsoa video, se on varsin opettavainen. Lisäksi katsojalle selviää, miksi FortNine hautaa tarvitsemansa kuolleen miehen maahan.

FortNinen Youtube-kanavalle pääset tästä, ja mikäli video ei näy alla, voit käydä katsomassa sen täällä.