Britannian pääministeri Boris Johnson ilmoitti eilen tiukoista lisätoimista, joilla saarivaltio käy kamppailuun koronaviruksen leviämistä vastaan.

Johnson ilmoitti eilen illalla, että ihmisten tulee pysyä kotona paitsi mikäli ovat ostamassa välttämättömiä perustarvikkeita, lääketarpeita, huolehtimassa haavoittuvista ihmisistä tai matkalla töihin tai kotiin – silloin kun eivät pysty tekemään töitään kotoa käsin.

Monien muiden uusien brittirajoitusten lisäksi meitä kiinnostavat tietenkin moottoripyörän käyttöä koskevat rajoitukset, koska tilanteen mahdollisesti pahentuessa, jos ihmiset eivät noudata Suomen hallituksen tähän asti antamia ohjeistuksia tai rajoituksia, sama on edessä mahdollisesti meilläkin.

Viime perjantaina annetut brittien rajoitukset eivät kieltäneet yksin moottoripyörällä ajamista, mutta eivät suosittaneet ryhmissä ajoa. Koska viikonloppuna oli kuitenkin hyvät kelit, mitään suosituksia ei noudatettu, joten maanantaina hallitus lykkäsi kovemmat ukaasit.

Seuraavan kolmen viikon ajan ryhmissä ajaminen on täysin kielletty ja soolonakin saa ajaa vain tarpeellisissa tapauksissa ylläolevan listauksen mukaisesti.

Poliisin valtuuksia on laajennettu, joten heillä on oikeus sakottaa ihmisiä, jotka eivät noudata määräyksiä.

Määräysten voimassaoloa pohditaan uusiksi kolmen viikon kuluttua silloisen tilanteen mukaan, todetaan Visordownin artikkelissa.

Suomessa ei toistaiseksi ole voimassa vastaavia rajoituksia. Pääministeri Sanna Marinin mukaan hallitus kuitenkin valmistelee ravintoloiden aukioloa ja liikkumista koskevia rajoituksia.