Motocaching.netin sivustolla todetaan, että "maailma on täynnä mielenkiintoisia paikkoja ja näkemisen arvoisia asioita - oikeita aarteita! Moottoripyörä on erinomainen kulkupeli niihin tutustumiseen. Nyt kun kanssamotoristit tomivat aarrekarttojen tekijöinä, löydät varmasti erinomaisia kohteita monenlaisille retkille."

Sivuston tehokäyttö edellyttää rekisteröitymistä, mutta käyttö on maksutonta rekisteröityi tai ei. Eroa on vain tietosisällön määrässä.

Peruskuvio on, että motokätköilyssä tutustut muiden esittelemiin kohteisiin eli kätköihin ja merkitään niitä löydetyksi leikkimielisen kisailun merkeissä. Oleellista on ajaminen, paikkoihin tutustuminen ja kokemusten jakaminen. Suurimmassa osassa kätköistä on helppo tarkistuskysymys, jotta pystyt todistamaan käyntisi. On myös kätköjä, joissa pelkkä paikalla käynti riittää.

Kohteet on luokiteltu kolmesta eri näkökulmasta, jotta osaat valita itsellesi sopivat: miten hyvä tie perille johtaa, paljonko sinne pitää kävellä, ja miten vaikea tehtävä on asetettu löytämisen ehdoksi.

Reittejä ja tapahtumia

Mukana on myös reittejä eli hyviä mutkateitä ja tapahtumia, joissa tapaa muita asiaan vihkiytyneitä.

Käytännössä palvelusta etsitään itselle sopiva ja riittävän mielenkiintoinen reitti tai kätkö, mennään kätkölle ja takaisintultua kirjataan sivustolle kätkö löydetyksi. Aina voi myös kiittää tekijää, jos siltä tuntuu tai arvioida kätkön laatua.

Sivusto toimii myös älypuhelimilla. jJs haluaa pelata varman päälle, niin kätkön reitin karttoineen ja ohjeineen voi napata ruutukaappauksena ja tallentaa puhelimelle, missä ne ovat luettavissa sitten matkan varrella myös huonojen datayhteyksien takana.

Voit myös jakaa omia reittejäsi ja kätköjäsi palvelussa. Sivustolla on kattavat ohjeet ja kätköilijöiden keskustelufoorumi. 

Artikkeli ilmestyi alunperin Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä sunnuntaina 4. elokuuta 2014. Sivusto ja motokätköily voivat edelleen hyvin ja ovat ilmeisesti kasvava ilmiö.