"Under Asian Skies" - kirjan alaotsikkona on "Three Years, Three Continents, Two Wheels", eli kolme vuotta, kolme maanosaa, kaksi pyörää. 

Kirjassaan Sam Manicom kertoo matkasta Australiasta Aasiaan ja lopulta Eurooppaan. 

Manicom toteaa itse, että ihmiset tekevät matkasta menestyksekkään ja antavat sille joka päivä merkityksen. Afrikassa ajetut 35 000 kilometriä tekivät Manicomista addiktin, hän halusi lisää. Miehellä oli tunne, että matka oli vasta hädin tuskin alkanut. Mielijohteesta hän nousi pyörineen Intian valtameren halki Australiaan menevään laivaan, ja loput voitkin lukea itse kirjasta.

Manicomin tapa kertoa ja tehdä matkaa koukuttavat: kirjaa lukiessa tuntee tuoksut ja kokee miehen myötä matkan ilot ja surut, haasteet ja saavutukset.

Mitä tehdä, kun Intiassa pyörän saapumista satamaan ja sieltä poissaamista pitää odottaa kauemmin kuin pyhän lehmänkään hermot kestäisivät, entä äreät oman arvonsa tuntevat tullimiehet, joita ja joiden tapaa toimia on täältä katsoen erittäin vaikea ymmärtää? Viisumit uhkaavat vanhentua, saako niitä edes joka maahan, jne. Kiihtyminen ja haastaminen eivät kuitenkaan auta, sen oppii nopeasti kantapään kautta, joten ratkaisujen pitää olla toisenlaisia.

Manicom tekee matkaa Bemarillaan rehellisesti ja kohdaten jokaisen ihmisen kuten pitääkin. Hän ei suinkaan yövy viiden tähden hotelleissa, vaan milloin missäkin: teltassa, majatalossa, kavereilla.

Koska hän ei ole miljonääri, niin miehelle kelpaa myös työnteko vaikkapa australialaisella hedelmätarhalla, jotta rahaa menoveteen, renkaisiin ja mahdollisiin pyörän huoltoihin ja rahteihin sekä arkielämään, kuten ruokaan ja yöpymisiin riittäisi.

Manicomin seurassa oppii ymmärtämään, miten on mahdollista reissata kohtuullisin kustannuksin. Mistä kannattaa tinkiä, ja mistä ei.

Myös erilaiset matkantekemisen koettelemukset tulevat tutuiksi. Rengas voi puhjeta, voi olla perkeleellisen kylmää, märkää tai järjettömän kuumaa. Liikenne voi olla pelottavan vaarallista kuten Intiassa, tai voi olla, että satoihin kilometreihin ei juuri näy muita matkaa tekeviä.

Vaikka tarinat paikoitellen ovat surullisia, kirjassa on myös runsain mitoin iloa ja iloittavaa sekä hyvää, brittiläistä huumoria.

Manicom myös antaa kasvot paikallisille asukkaille ja tavoille sekä kulttuurille ja nähtävyyksille. 

Kaikenkaikkiaan "Under Asian Skies" -kirjan pitäisi kuulua jokaisen moottoripyörämatkailua harrastavan kokoelmiin. Siksi mielenkiintoinen se on. Kirjan tunnuslause on "The Travel bug bites hard, but motorcycle travel bites deep" – "Matkakärpänen puree kovasti, mutta moottoripyörämatkakärpänen puree syvältä".

Jos jotain kaipaisi kirjasta, niin enemmän kuvia, moninkertaisesti.

Sam Manicom: Under Asian Skies – Three Years, Three Continents, Two Wheels.

Lisätietoja Sam Manicomin omilta sivuilta täältä.