Huom: Mikäli ehdit jo maksaa osallistumisesi, mutta et elokuussa pääsekään paikalle, ota yhteyttä sähköpostitse toimitus (att) motouutiset.fi, tai puhelimitse Erkki Mäki, 040 584 6240.

Seikkailuhenkisten kokoontuminen

Motouutiset järjestää seikkailuhenkisille motoristeille ensimmäisen Adventure-päivän Lammilla Country Safarin maatilalla 8.elokuuta. Ohjelmassa on MotoJyskyn järjestämää monitasoista adventureajokoulusta, luentoja seikkailumoottoripyöräilyn harrastamisesta ensiaputoimintaan sekä mahdollisuus koeajaa maahantuojien moottoripyöriä.

Kyseessä on kesän kohokohta sinulle, jolla jo on seikkailumoottoripyörä ja haluat saada irti sellaisella ajamisesta entistä enemmän, tai jos olet vakavasti pohtimassa adventuremoottoripyörän hankkimista tai jos harkitset lähtemistä maailmalle ajamaan.

Seikkaileminen moottoripyörällä on elämäntapa, johon saat tapahtumasta monipuolisesti eväitä. Samalla toivomme saavamme kasaan ison joukon samanhenkisiä motoristeja jakamaan kokemuksiaan. Tapahtuma päätettiin alunperin järjestää jo 13.6., mutta hallituksen suositusten ja koronaviruksen vuoksi, se siirrettiin pidettäväksi vasta 8.elokuuta.

– Kimmoke Motouutisten seikkailupäivän järjestämiselle tuli keskusteluista adventurehenkisten motoristien, maahantuojien ja kouluttajien kanssa, Motouutisten päätoimittaja Erkki Mäki kertoo. – Suomessa on runsaasti seikkailukäyttöön sopivia moottoripyöriä, ja ajamiseen sopivia teitä ja polkuja, mutta monet motoristit eivät saa kaikkea mahdollista iloa irti pyöristään. Kynnys lähteä hiekkateille ajamaan on suuri, vaativammasta käytöstä puhumattakaan.

– Halusimme järjestää tapahtuman, josta kaikki paikalle tulevat saavat entistä parempia eväitä seikkailupyörällä tai seikkailulliseen ajamiseen. Lammilla Country Safarin maatilalla järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla kolmentasoista adventurepyörällä ajamisen koulutusta, jossa lähdetään liikkeelle pyörän hallinnan perusteista ja päädytään vaativammassa maastossa harjoitteluun ja sujuvasti ajamiseen soratiellä. Koulutuksista vastaa riihimäkeläinen MotoJysky, joka on kouluttanut jo useamman sukupolven motoristeja sekä maantie- että enduroajoon. Lisäksi toivomme saavamme samanhenkistä porukkaa tapaamaan toisiaan, Mäki korostaa.

Hauskemmin ja turvallisemmin sorateille

MotoJyskyn Jyri Tengman.

MotoJyskyn Jyri Tengman.

– Suomen hienoista sorateistä nauttiminen yksin tai yhdessä matkustajan kanssa on hauskempaa ja turvallisempaa, kun ymmärtää niillä ajamiseen liittyvät muutamat perusasiasiat, ja osaa ottaa ne huomioon vaikka nopeutta ja ajolinjaa valittaessa. Sillä kerran tehdyllä valinnalla pitää pärjätä, toteaa puolestaan MotoJyskyn Jyri Tengman päivän tavoitteista.

Päivä on merkkiriippumaton, eli jos sinulla on seikkailukäyttöön sopiva moottoripyörä, tervetuloa mukaan.

Luvassa on antoisia tietoiskuja

Sen lisäksi että tarjolla on eritasoista ajamisen koulutusta, luvassa on myös kokeneiden matkantekijöiden luentoja siitä, miten aloittaa seikkaileminen ja miten varautua, kun lähtee kauemmas. Miten valmistautua matkaan, ja mitä kaikkea matkalla voi sattua. Myöhemmin vahvistettava luennoija kertoo, miten varustaa pyöränsä, kun lähtee maailmalle, Topi Rautjoki, millaista on lähteä yksin maailmalle, ja miten toimia, jos jotain yllättävää sattuu ja luvassa on myös tarinaa Venäjän ainutlaatuisen hienoista reissumahdollisuuksista sekä siitä, miksi Venäjä on mainettaan parempi motoristin matkakohde. 

MC Emergencyn eli ensihoitajien mp-kerhon edustajat tulevat puolestaan demoamaan defibrillaattorin toimintaa, samalla käydään läpi perus hätäensiapua (kaatuminen, haavat, jne.), 112-sovelluksen käyttöä sekä lisäksi mitä tällä hetkellä ohjeistetaan kypärän irroittamisesta.

Lisäksi paikalla on koeajettavana ainakin Hondan, KTM:n ja Yamahan seikkailupyöriä. Tapahtuman sponsori on Honda Africa Twin.

Osallistumismaksuilla on vastinetta

Tapahtuma on maksullinen ja etukäteisilmoittautuminen on pakollinen. Perusmaksu 30 euroa sisältää Motouutisten Adventure-päivän t-paidan, pyörien koeajomahdollisuuden, kaikkiin luentoihin osallistumisen sekä pullakahvit.

Koulutusten hinta on 25 € kappale, ja osallistujen määrä on rajallinen, vain 7 henkilöä per yksittäinen koulutus.

– Paikalle voi jäädä myös yöpymään ja varata aamupalan sunnuntaille etukäteen. Majoitus on mahdollista vain oman teltan kanssa, ja majoitusmaksu on 15 € henkilö aamupaloineen ja saunoineen.

Lauantaina voi myös nauttia laadukkaan lounaan noin kello 13 aikaan 15 euron hintaan, ja päivällisen noin kello 17 alkaen 25 euron hintaan.

Osanottajamäärä on rajoitettu sataan ensimmäiseksi ilmoittautuneeseen. Ilmoittautumiset, eri koulutusten, ruokailujen ja yöpymisten maksamiset jne. voit tehdä Motouutisten kauppapaikassa täällä.

Tapahtuma järjestetään Lammilla sijaitseva Country Safarin maatilalla, jossa on hyvät tilat ja radat ajoharjoitteluun sekä maahatuojien pyörille ja koeajoille että heille, jotka haluavat yöpyä teltoissaan lauantain ja sunnuntain välisen yön.

Country-Safari Lammin löydät osoitteesta Liesontie 138, 16900 Lammi.

Tarkempi ohjelma alla.

Tervetuloa!

Adventurepyörällä liikenteessä Vuotsossa.

Adventurepyörällä liikenteessä Vuotsossa.

Motouutisten Ensimmäisen Adventure-päivän ohjelma

Tapahtuma järjestetään lauantaina 8.8.2020 Lammilla, Country Safarin maatilalla ja ajoreissut sekä koeajot sen ympäristössä.

Tilaisuus on auki kello 10.00 lähtien, jolloin paikalla ovat kaikki maahantuojien ja mp-kauppiaiden esittely- ja koeajopyörät.

Ajokoulutukset:

Koulutuksiin osallistuminen edellyttää kuljettajan oman, tilaisuuteen sopivan moottoripyörän käyttöä. Kukin rasti kestää opetuksineen ja ajoharjoituksineen noin 45 minuuttia.

Koulutuksista vastaavat adventure-koulutuksiin erikoistuneet MotoJyskyn kouluttajat.

1. Rasti: Perusasiat kuntoon

Rastilla tutkitaan ajoasentoja, kääntymistä, katsetekniikkaa sekä hallintalaitteiden eli kaasun, kytkimen, jarrujen, ohjaustangon, satulan ja jalkatappien käyttöä erilaisissa tilanteissa.

2. Rasti: Adventure-motoristin offroad-rasti.

Rastilla tähdätään siihen, että tiedät oikeat perusteet, miten ohjata ja käyttää hallintalaitteita liukkaalla ja / tai kaltevalla pinnalla, sekä ymmärrät painonsiirron ja ajolinjojen merkityksen soralla ajettaessa. Rastille suositellaan karkeakuvioisia renkaita

Kakkosrastilla treenataan myös vähän vaikeammassakin maastossa adventurepyörillä. Kuva: MotoJysky.

3. Rasti: Soratiellä sovelletusti.

1. - 2. rastilla saatuja oppeja sovelletaan sorateillä ajamiseen. Pystytään ajamaan muun liikenteen joukossa sorateillä turvallisesti ja nauttimaan ajamisesta.

Ryhmäkoot: maksimi 7 osanottajaa per ryhmä.

Koulutukset järjestetään seuraavasti:

Rasti 1: Ryhmä 1 klo 10.00 ja Ryhmä 4 klo 14.00

Rasti 2: Ryhmä 2 klo 11.00 ja Ryhmä 5 klo 15.00

Rasti 3: Ryhmä 3 klo 12.00 ja Ryhmä 6 klo 16.00

Luennot:

10.00 Marko Willig: Aihe varmistuu myöhemmin, mutta Marko on kokenut reissaaja, jolla tarinoita riittää.

11.00 Topi Rautjoki: Yksin maailmalla; millaista on reissata itsekseen? Entä jos jotain sattuu, miten järjestää asiat?

12.00 Anssi Kivinen ja Juha Harmanen: Miksi jokaisen motoristin pitäisi vähintään kerran elämässään käydä ajamassa Venäjällä?

14.00 McEmergencyn edustajat: Luennolla demotaan defibrillaattorin toimintaa, käydään läpi perus hätäensiapua (kaatuminen, haavat, jne.), 112-sovelluksen käyttöä sekä lisäksi mitä tällä hetkellä ohjeistetaan kypärän irroittamisesta.

Motouutisten Ensimmäisen Adventurepäivän osallistumismaksu on kaikille osallistujille pakollinen, myös maksullisiin ajokoulutuksiin osallistuville. Osallistumismaksuun kuuluvat luennot, koeajot, pullakahvit ja Motouutisten Adventure-t-paita, mutta jos aikoo ruokailla, niin ne täytyy ostaa erikseen. Paikan päällä ei pysty maksamaan ruokailua, yöpymistä tai koulutuksia, vaan ne pitää maksaa etukäteen.

Voit käydä ilmoittautumassa ja maksamassa päivän osallistumismaksun ja haluamasi kurssit sekä mahdolliset ruuat yms Motouutisten kauppapaikassa täällä. Ilmoittautuminen ja maksut 15.7. mennessä. Huom: ajokoulutuksiin paikkoja on tarjolla vain seitsemän per rasti, kannattaa varata ajoissa.

Tilaisuutta sponsoroi Honda Africa Twin.

Honda Africa Twinin logo.

Honda Africa Twinin logo.