Sivuston nimi on Re-open EU, ja se on toteutettu 24 kielellä, myös suomeksi. Sivustolle pääset tästä.

Koska se on keskittynyt vain EU-maihin, Norja, Englanti ja Sveitsi eivät ole edustettuina.

Työkalu kerää kaiken olennaisen tiedon ja hyvät käytännöt auttaakseen matkailijoita laillisesti ja helposti matkaamaan rajojen yli tänä kesänä koronaviruksen merkitsemässä Euroopassa. Monissa maissa kun kuitenkin on erilaisia käytäntöjä rajojen avaamisen ja uudelleenorientoitumisen yhteydessä.

Sivusto sisältää informaatiota liikenteen vaihtoehdoista, karanteenisäännöistä, kauppojen mahdollisesta aukiolosta ja muista voimassaolevista rajoituksista tai säännöistä, joita matkailijoiden tarvitsee tietää.

Palvelun sisältämiä tietoja päivitetään jatkuvasti.

Sivustoa käytetään siten, että klikkaamalla maan karttakuvaa, ja sitten erilaisia ikoneita, saa tiedon maan rajoituksista. Siten esimerkiksi Espanja valittuna ja siitä autonkuvaikonia klikkaamalla selviävät seuraavat tiedot:

"Saanko tulla tähän maahan autolla/moottoripyörällä/matkailuautolla? KYLLÄ, RAJOITUKSIN. Espanja avaa rajat 21/6:sta ilman karanteenivaatimuksia EU:n jäsenvaltioista (Portugalia lukuun ottamatta) ja Schengen-alueen maista, olettaen, että he ovat todennusmiehiä. Portugalin kanssa 1/7 avataan tierajat. 14 päivän karanteeni on pakollinen 21/6 asti, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta kaikille Espanjaan saapuville matkustajille alkuperämaastaan riippumatta."

Suomesta kerrotaan mm.:

"Onko matkailu toisen EU-maan taikka Norjan, Sveitsin, Islannin tai Liechtensteinin ja tämän maan välillä sallittua? KYLLÄ, RAJOITUKSIN. Mistä: 15-06-2020. Rajavalvonta on poistettu Suomen ja Norjan välisellä maarajalla sekä Suomen ja Norjan, Tanskan, Islannin, Viron, Latvian ja Liettuan välisellä lentoliikenteellä ja säännöllisellä lauttaliikenteellä. Sisärajavalvonta jatkuu Suomen ja muiden Schengen-maiden välisessä liikenteessä kuin edellä mainituissa maissa. Tämä tarkoittaa, että sisärajavalvonta jatkuu esimerkiksi Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä.

Viimeisin päivitys: 14-06-2020."

Kannattaa kuitenkin muistaa, että koronavirus jyllää Euroopassa edelleen, eikä luotettavaa hoitoa tai rokotetta vielä ole olemassa, joten harkinnan ja terveen järjen käyttö on suositeltavaa matkoja suunniteltaessa.