Pyssykylä MC on Sodankylässä oleva moottoripyöräkerho, jolla jäseniä on noin 40. Jäsenyyden edellytyksenä on sodankyläläisyys, eli pitää joko asua tai olla joskus asunut Sodankylässä. Pyörän koko ja merkki on vapaa.

Seuran jäsenet osallistuvat aktiivisesti ympäri Suomen pidettäviin kokoontumisajoihin ja ralleihin, sekä järjestävät Sodankylässä jo vuosien perinteeksi muodostuneen vappuajon, jonka päätteeksi moottoripyöräkerhon tiloissa on koko perheelle ohjelmaa ja vapputarjoilua.

Pyssykylä MC.llä on mukavankokoiset tilat lähes Sodankylän keskustassa, jossa on mahdollista korjata, huoltaa ja säilyttää moottoripyöriä. Oivallisen sijainnin vuoksi Sodankylän kunta on jo jonkin aikaa harkinnut vuokrasopimuksen purkamista. Se olisi harmi, sillä kunnalla ei kuitenkaan ole tarjota minkäänlaisia vastaavia tiloja, joten jos tila viedään kerhon alta, todennäköistä on, että myöskin nykyisillään vireä moottoripyöräkerhotoiminta hiipuu ja kuolee.

Pyssykylä MC:n hieno kerhorakennus.

Vielä tilat ovat käytössä ja tulevan viikon lopulla 14-15.8, kun Saariselällä alkaa Jänkhällä jytisee moottoripyöräkokoontuminen, Pyssykylä MC avaa ovensa kanssamotoristeille ja tarjoaa mahdollisuuden kerhotiloihin tutustumisen lisäksi levähdykseen, pyörän huoltoon ym. Pihapiiristä löytyy myös kesäkahvila, josta voi ostaa pientä purtavaa ja virvokkeita, ennen matkan jatkoa.

Pyssykylä MC:n tilat löytyvät osoitteesta Kemijärventie 3, Sodankylä ja opasteita on laitettu taajama-alueelle kerhon logolla varustettuna. Ovet ovat avoinna torstaina 14.8 klo 12-20 ja perjantaina 15.8 klo 12-16.

Käyttäkää tilaisuutta levähdykseen hyväksenne ja osoittakaa näin osaltanne Sodankylän kunnalle tukenne Pyssykylä MC:n puolesta.

Oheinen juttu oli Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä 5 v sitten. Pyssykylä MC keittää tänäkin kesänä ensi viikolla sumpit ja tarjoaa taukopaikan, mutta eri paikassa kuin 5 v sitten. Voit lukea tuoreen jutun täällä:

Jänkhälle menossa? Pyssykylä MC keittää perinteisesti kahvit ja taukopaikan