– Dakar-ralliin ilmoittautuminen on jo auennut ja kuljettajavalinnat sinne tehdään 15. heinäkuuta, ja siihen mennessä pitää pulittaa 4000 euroa osallistumisen etumaksuna, kertoo erämaakisoihin erikoistunut endurokuljettaja Ralf Molander.

Summa on vasta pieni osa kokonaisbudjetista, eikä kata edes koko ilmoittautumismaksua. Kisaan osallistumisen kokonaisbudjetti on noin 80 000 - 100 000 euroa.

– Tällä hetkellä kokonaisbudjetista on koossa noin 12 prosenttia, Molander toteaa.

Lisäapua siis tarvittaisiin kipeästi.

– Katsastus kisaan on 30. - 31. joulukuuta 2020 ja itse kilpailu ajetaan 3. - 15. tammikuuta 2021 Saudi-Arabiassa.

– Treeni on vähän takunnut, sillä olkapäävaivat ovat hidastaneet valmistautumista.

Varsinainen ajotreeni alkoi miehellä tällä viikolla MotoJyskyn järjestämässä International Six Nights Enduro -tapahtumassa, jossa Ralf on yksi kouluttajista. 

– Tavoitteena on saada budjetti kasaan sponsorituotoilla, CRM-tiimikoulutuksilla ja joukkorahoituksella. 

– Joukkorahoitushanke kestää 10.7. saakka. Käytännössä tämän kierroksen onnistuminen päättää sen, osallistunko seuraavaan Dakar-ralliin vai en, Molander selventää.

Ralf Molander vauhdissa.

Ralf Molander vauhdissa.

Molanderin joukkorahoituskampanjassa on tarjolla hyviä tuotteita: mm. Ralf Molander -aavikkokettulogolla varustettu T-paita, sähkömaastopyöräsafareita Uudellamaalla, RIB-veneajeluja sekä – tietenkin moottoripyöräkoulutuksia ja -safareita.

Siinä on loistava tilaisuus mp-alan yrityksille saada näkyvyyttä sekä mp-kerhoille sponsoroida miestä aavikkomäessä ja saada rahoille hyvää vastinetta koulutusten tai ajoreissujen muodossa. Samoin yksityishenkilöille.

Ralf Molanderin joukkorahoituskampanjaan pääset täällä.

Lisätietoja myös ralfmolander.com ja fennecsafety.com -sivustoilta.

Aiheesta aiemmin:

Dakar-rallin 2021 reitti ja päivämäärät julkistettiin: Paluu Saudi-Arabiaan – tiukemmin säädöksin