Tilaisuudessa esiintyy suuri joukko suomalaisia eturivin taiteilijoita ja muistokonsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä Jope Ruonansuun perheelle.

– Tämä on vähintä, mitä me Jopen ystävät voimme yhdessä tehdä Jopen perheen hyväksi. Jopen työthän loppuivat silloin, kun Jope pari vuotta sitten vakavasti sairastui. Viimeiseen asti hän kuitenkin jaksoi huolehtia perheensä henkisestä ja taloudellisesta hyvinvoinnista, tapahtuman järjestelyistä vastaava Riku Routo kertoo.

Konserttitapahtuman järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Tapio Pieskä, Riku Routo ja Mato Valtonen, jotka kaikki lukeutuivat Jopen läheisiin ystäviin. Tapio Pieskä toimi Jope Ruonansuun pitkäaikaisena managerina, Riku Routo on lahtelainen yrittäjä ja Moottoripyörämuseon johtaja ja Mato Valtonen tunnetaan muun muassa Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys –yhtyeiden perustajajäsenenä ja nykyisin myös luennoitsijana.

”Aatteleppa Jope” –muistokonsertin tai ehkä paremminkin muistotapahtuman käsikirjoittajana toimii näyttelijä Mika Räinä, joka nähtiin suosituissa Jopet  Show –tv-ohjelmissa vuodesta 2005 vuoteen 2011.

Tapahtuman esiintyjiksi on jo lupautunut nimekäs joukko maamme suosituimpia artisteja ja viihdetaiteilijoita, joille kaikille yhteistä on monivuotinen ystävyys ja yhteistyö Jope Ruonansuun kanssa. Esiintyjät ja taustavoimat ovat mukana omaehtoisesti ilman palkkioita.

Ace Cafen estradille Lahdessa nousevat muun muassa Danny & LAV, Saku Kuosmanen, Jukka Laaksonen, Juha Laitila, Lumos Kvartetti, Mr. Lordi & Amen, Pietarinkadun Oilers Band, Remu Plays Hurriganes feat. Dimitri Keiski, Jore Marjaranta, Vicky Rosti, Klaus Thomasson, Ile Vainio ja Mato Valtonen. Tilaisuuden juontavat Miia Nuutila ja Jarkko Tamminen. Luvassa on niin musiikkia, komiikkaa kuin muisteloitakin.

Vallitsevan tilanteen takia Ace Cafessa noudatetaan tunnollisesti kaikkien paikalle saapuvien turvallisuuden takaamiseen liittyviä ohjeita ja toimenpiteitä. Turvallisuuteen varaudutaan mm. kuudella ilmaa puhdistavalla Mecastepin Sterimat-laitteella.¨Lippuja tilaisuuteen on olosuhteiden pakosta myytävänä vain rajoitettu määrä!

Lyhyesti, Jope

Ahkerasti levyttäneen taiteilija 1980-luvulla alkanut ura tuotti niin kultaa, platinaa kuin palkintojakin.

Rakastetun kansantaiteilijan, muusikon, koomikon, imitaattorin ja näyttelijän, Jope Ruonansuun elämä päättyi 18. heinäkuuta 2020 Heinolassa. Jorma ”Jope” Ruonasuu oli syntynyt 15. huhtikuuta 1964 Kemissä. Hän oli kuollessaan vain 56-vuotias.

Jope Ruonansuu avioitui vaimonsa Marin kanssa juhannuksena vuonna 2011 Heinolassa. Perheeseen kuuluu 10-vuotias poika ja 4-vuotias tytär sekä kaksi jo aikuista tytärtä.

Koko kansan tietoisuuteen Jope Ruonansuu nousi esiinnyttyään Klaus Thomassonin suositussa Klaustrofobia-nimisessä tv-ohjelmassa 1983. Esiintyvät taiteilijat ry valitsi Jope Ruonansuun Vuoden Viihdetaiteilijaksi vuosina 1998 ja 2001. Huumori-Emman hän vastaanotti vuonna 1996 ja parhaaksi esiintyjäksi hänet valittiin Emma Gaalassa keväällä 2010.

Uransa aikana Jope Ruonansuu levytti yli 20 albumia, joista ensimmäinen ”Matkiva kulkuri” julkaistiin vuonna 1988 ja viimeisin ”Biisinmurtajat”vuonna 2016. Albumeista 15 on myynyt kultaa ja kahdeksan platinaa.

Tilaisuus striimataan ja Jopen Formula kaupataan

”Aatteleppa Jope” –tapahtuma nähtävänä myös striimilähetyksenä! Striimaus tapahtuu Suomen Moottoripyörämuseon Facebook-sivulla ja Suomen Moottoripyörämuseon YouTube-kanavalla. Vapaaehtoiset tuki- ja kannatusmaksut mm. Mobile Payn kautta.

Samalla Jope Ruonansuun itse suunnitteleman, kuplavolkkarin ”pohjalle” rakennetun punaisen, kaksipaikkainen ”Jormula” Formula V –auton huutokauppa käynnistyy muistotilaisuudessa. Tuhdisti viritetty moottori liikuttaa autoa ärhäkästi. Autoista ja moottoripyörista innostuneella Jopella oli tapana kyyditä lapsia erilaisissa hyväntekeväisyystapahtumissa.

Lippujen tilaaminen tapahtuu sähköpostilla: lahti@moottoripyoramuseo.fi. Sisätilalippu maksaa 200 € / henkilö. Sisälippuun sisältyy ruoka. Se oikeuttaa pääsyyn museoon sisälle seuraamaan konserttia livenä.

Ulkotelttaliput ovat 70 € / henkilö. Museon etupihalle rakennetaan iso teltta, johon mahtuu 224 henkilöä. Ulkotelttalippu oikeuttaa pääsyyn kalustettuun ulkotelttaan, josta on mahdollista seurata konserttia screeniltä. Telttaan rakennetaan esiintymislava. Artistit vierailevat siellä ja jotkut heistä esiintyvätkin.

 

Teksti: Erkki Mäki – kuvat Suomen Moottoripyörämuseo