Hubert Auriol (27.6.1952 - 10.1.2021) oli syntynyt Addis Abebassa Etiopiassa, mutta kansallisuudeltaan hän oli ranskalainen.

Auriol tullaan aina muistamaan kolmesta Dakar-voitostaan. Hän oli ensimmäinen Dakarin sekä moottoripyörällä että autolla voittanut kuljettaja. Moottoripyörällä hän voitti Dakarin vuosina 1981 ja 1983 ja autolla vuonna 1992. Auriol myös toimi tapahtuman johtajana vuosina 1995-2003. Omaisten antaman tiedon mukaan Auriolin menehtyminen johtui pitkällisestä sydän- ja verisuonisairaudesta.

"Auriol inspiroi sukupolvittain kuljettajia ja on ollut elävä osa Dakar-rallia koko sen historian ajan. Heikentynyt terveydentila ei estänyt häntä vierailemassa Ha'ilissa vuosi sitten ensimmäisessä Saudi-Arabiassa järjestetyssä kisassa tervehtimässä yhteisöä, jota on ollut rakentamassa.

Kauan ennen tämän uuden aikakauden alkua, silloin kun kisa oli vielä lapsenkengissään Afrikassa, hänestä tuli eräs rallin ikonisimmista kasvoista, kun hän voitti kisan vuosina 1981 ja 1983. Mies Addis Abebasta opittiin pian tuntemaan "Afrikkalaisena", mutta erityisesti hänen tiukat kaksinkamppailunsa Cyril Neveun kanssa (erityisesti 1987, kun Auriol mursi molemmat nilkkansa toiseksi viimeisellä osuudella), jotka synnyttivät hänen ja myös Dakarin legendat.

Siirryttyään auto-luokkaan vuonna 1992 hänestä tuli ensimmäinen, joka oli voittanut kahdessa eri kategoriassa. Voitto tuli yhdessä hänen navigoijansa, Philippe Monnet'n kanssa. Viimeisen kerran hän osallistui Dakariin 1994, jonka jälkeen hän toimi tapahtuman johtajana miltei vuosikymmenen.

Dakarin organisaatio esittää suruvalittelut hänen ystävilleen ja perheilleen ja erityisesti hänen tyttärilleen, Julielle, Jennalle ja Leslielle" todettiin Dakar-rallin organisaation muistotekstissä.

Teksti Erkki Mäki, kuva Presse Sport 

 

 

The organisers of the Dakar, shocked and saddened by the news, would like to extend their sincere condolences to the friends and family of a man who was a guiding light throughout the history of the rally, with a special thought for his daughters Julie, Jenna and Leslie.

MOTO - DAKAR 1983 - 1983
auriol (hubert)MOTO - DAKAR 1983 - 1983 auriol (hubert) © PRESSE SPORTS
Outline