Sivuvaunumoottoripyörällä ajaminen eroaa melkoisesti soolomoottoripyöräilystä. Jo aivan sen takiakin, että siinä missä normimoottoripyörää ohjataan kallistamalla, sivaria käännetään selkeästi stongasta. Sivuvaunupyörä ei kolmipyöräisyytensä vuoksi myöskään kaadu niin herkästi kuin kaksipyöräinen, mutta sillä on heikot paikkansa.

Kuten se, että oikealle kaartaminen kannattaa tehdä rauhaisasti, ettei vaunun pyörä nouse ilmaan. Ja vaunun kyydissä kannattaa pitää ylimääräistä painoa, vaikka hiekkasäkkiä juuri saman asian vuoksi.

Videolla kehotetaan opettelemaan hallittu vaunupyörän ilmaan nosto, ja se on totta. Kun sen hanskaa, tuntuma pyörään on heti parempi. Herkkää, pahaa-aavistamatonta matkustajaa ei kuitenkaan kannata säikytellä asialla. Se ei välttämättä saa häntä suhtautumaan suopeasti sivuvaunupyöräilyyn sen jälkeen.

'Sivuvaunulla ajaminen ei ole samanlaista kuin paini karhun kanssa', videolla opastetaan.

'Sivuvaunulla ajaminen ei ole samanlaista kuin paini karhun kanssa', videolla opastetaan.

Video on Good Spark Garagen / Wilkinson Brothers'in käsialaa. Ja se kannattaa katsoa jo hienon slapstick-henkisyytensä takia. Kuljettajana toimii Corey Wilkinson ja kameran takana taas on ollut Casey Wilkinson. Kertojana Jon Osbeck. Matkustajan henkilöllisyyttä ei ole paljastettu.

Pyörä on vuosimallin 2016 Ural cT.

Videon voi katsoa myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

Motouutiset koejaa: Ural city Tour sivuvaunumoottoripyörä oman elämänsä

Motouutiset koeajaa: tästä se alkaa – tuliterän Ural-sivuvaunumoottoripyörän koeajo – miksi testikuskia hymyilyttää?