Naismotoristien päivä järjestetään aina toukokuun ensimmäisen viikonlopun lauantaina. Poikkeuksiakin on ollut, esimerkiksi koronan vuoksi, jolloin ajorajoitukset pakottivat siirtämään tapahtuman syksylle.

Kansainvälinen Naismotoristien päivä tunnetaan myös lyhenteestä IFRD, joka tulee sanoista International Female Ride Day. Päivän on perustanut Motoress-nimimerkillä tunnettu ja sivustoa ylläpitävä Vicki Gray, jonka käsialaa aloituskuvassa näkyvä päivää juhlistava logokin on.

Päivän tarkoituksena on olla globaalisti synkronoitu "Vain Aja"-päivä kaikille maapallon motoristinaisille ja tuoda esille naismotoristien erityisyyttä. Tärkeintä on siis ajaa, ja tehdä se suurella sydämellä, näyttää että moottoripyöräily yhdistää kaikkia naisia ympäri maailman.

IFRD:lle on merkitystä sillä, että päivän tunnusta käytetään symboloimaan tapahtumaa: "Näyttämällä IFRD:n ikonia, liputat sen yhtenäisyyden puolesta, joka yhtenä päivänä jaetaan kaikkien kulttuurien välillä".

"Ole sinä, ole tarpeeksi"

"IFRD on on puolentoista vuosikymmenen ajan tuonut parrasvaloihin naismotoristit ja naismoottoripyöräurheilun. Ja vaikka viimeisen vuosikymmenen mittaan naismotoristien määrä on kaksinkertaistunut, naiset edelleen edustavat 19-25 % kaikista motoristeista. Se ei ole edes puolta – vielä," sivustolla todetaan.

"IFRD on avain tavanomaisten moottoripyöräilyyn ja moottoriurheiluun liitettyjen stereotypioiden muuttamiseen. Osallistumalla päivään olet vaikuttaja, roolimalli muille naisille, sekä nuorille että vanhoille, jotka eivät vielä ole ottaneet askelta löytöretkeillä moottoripyöräilyn maailmassa."

Niin yksinkertaista se on! Ottamalla osaa päivään ja ajamalla, SINÄ edustat moottoripyöräilystä nauttivien naisten erilaisuutta!"

Eli "Vain Aja", erityisesti tänään ja erityisesti moottoripyörällä. Palaamme aiheeseen päivän mittaan.

Aiheesta aiemmin:

Tänään on Kansainvälinen naismotoristien päivä: 'Just Ride'!

Kansainvälinen Naismotoristien päivä on tänä vuonna 1.5. eli Vapunpäivänä

Huomenna 22.8. on kansainvälinen naismotoristien päivä – siis ajamaan, mars!