Loretta Lynn oli legendaarinen kantrilaulajatar ja lauluntekijä, josta tuli maaseudun sitkeyden symboli vahvoine äänineen ja inspiroivine elämäntarinoineen. Hän oli oman sukupolvensa rakastetuimpia esiintyjiä ja vaikutti suureen joukkoon muusikkoja ja lisäksi myös moottoripyöräilijöitä, sillä hän isännöi American Motorcyclists' Associationin (AMA) kansallisia amatöörimotocross-kisoja Loretta Lynn Ranchilla vuodesta 1982 lähtien. Loretta Lynn poistui keskuudestamme 4. lokakuuta 90 vuotiaana.

"AMA Motorcycle Hall of Fame esittää sydämelliset surunvalittelunsa Lynnin rakkaille ja kiittää häntä hänen sitoutumisestaan motocrossiin ja moottoripyöräyhteisöön. Hän oli roolimalli monelle sekä musiikin että moottoripyöräilyn maailmassa", todetaan AMA:n tiedotteessa.

"Loretta Lynn oli johtohahmo sekä musiikissa että motocrossissa", toteaa AMA:n sisältöjohtaja Mitch Boehm. "Me, organisaationa emme pysty pukemaan sanoiksi sitä merkitystä ja vaikutusta, mikä hänellä oli lajiimme, ja miten hän inspiroi kuljettajia sukupolvi toisensa jälkeen."

Lynn syntyi huhtikuun 14. vuonna 1932 Butcher Hollowissa Kentuckyssä. Hän kaiversi tarinansa karusta kentuckylaisesta hiilikaivosten maaperästä. Hänen elämäkertansa on nimeltään "Hiilikaivostyöläisen tytär". Kirjasta tehtiin Oscar-palkittu elokuva. Löydettyään tiensä musiikin pariin, hän voitti neljä Grammya ja 14 kertaa kantrimusiikkiakatemian palkinnon.

Lynn myi urallaan yli 45 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. Hänellä oli 24 Yhdysvaltain kantrilistojen ykkössingleä ja 11 ykkössijoitettua LP:tä. Lynn nimitettiin Kantrimusiikin Hall of Fameen 1988.

Vuodesta 1982 lähtien Loretta Lynn Ranchilla Hurricane Millsissä, Tennesseessä, on toivotettu tervetulleeksi kaikkiaan noin 60 000 motocross-kuljettajaa. Hän on emännöinyt joka vuosi kisaviikolla noin 36 kilpasarjaa, joissa on haviteltu AMA:n kansallisen mestaruussarjan ykkössijaa. Kisa on ollut suurin amatöörimotocross-tapahtuma maailmassa.

Lynn osallistui tapahtumaan joka vuosi. Hän oli myöskin läsnä ja niiden henkilöiden kohdattavissa, jotka vierailivat tapahtumassa.

Loretta Lynnin laulu "Hiilikaivostyöläisen tytär" soi ranchin kaiuttimista joka aamu kello 7.00. Samalla Lynn on auttanut motocrossia lajina kasvamaan emännöimällä viikon kestävää tapahtumaa, missä amatööricrossarit pykivät kohti ammattimaista uraa ja hakevat hetkeään podiumilla. Kisaviikon perustamisestä lähtien lähes jokainen AMA:n Pro Supercross- ja Motocross-mestari – mukaan lukien Hall of Famen jäsenet Jeremy McGrath ja Ricky Carmichael – ovat kisanneet ranchin radoilla.

Ranchilla järjestetään myös AMA:n Grand National Cross-Country -tapahtumia.

Loretta Lynn nimitettiin AMA Motorcycle Hall of Fameen vuonna 2021.