– Kerhomme historia on tyypillinen, kuten niin monella muullakin kerholla. Aikoinaan, "sata vuotta sitten" 90-luvulla, ajeltiin prätkillä ja tutustuttiin toisiin poikiin. Mietittiin, pitäisiköhän perustaa kerho ja päätettiin, että se on hyvä idea. Kerho perustettiin 2000-luvun puolella ja mentiin Biker Meeting:in esittäytymään. Alunperinkin ideana oli olla riippumaton kerho, joka edistää moottoripyöräilyä. Tehtiin kaiken maailman tempauksia, hyväntekeväisyyttä, järjestettiin kyydityksiä, jolla kerättiin varoja lastensairaalaan. Oli kaikenlaista toimintaa, niinkuin on nykyäänkin.

Juksu Mörck on perustajajäsen ja eläkkeellä oleva Northern Vikings MC: presidentti.

Juksu Mörck on perustajajäsen ja eläkkeellä oleva Northern Vikings MC: presidentti.

– Koska olemme vankkumaton moottoripyöräkerho niin ajateltiin, että voidaan laajentaa toimintaa ja niin meille tuli matkan varrella chaptereita. Ensin Helsinkiin ja nyt Kuopioon. Ollaan hyvällä tiellä, meitä arvostetaan Suomen moottoripyöräkerhojen keskuudessa. Meillä on "frendi-kerhoja", joiden kanssa touhutaan. Tämä on sellainen juttu, mitä alunperinkin haettiin ja ollaan pysytty sillä tiellä. Emme edelleenkään kuulu mihinkään ylä- tai alajärjestöön.

– Meistä on kiva rakentaa pyöriä ja muutenkin värkätä tämän harrastuksen parissa. Tämä on meille tärkeä, kiva harrastus.

– Tämä lähti alunperin Lapista ja meidän emäpaikka on Kemi. Jos kokelasjäsenet ja kaikki otetaan huomioon, niin meitä on Lapissa 16, Savoniassa varmaan seitsemän ja Helsingissä kuusi jäsentä, eli varsin paljon. Itse olen perustajajäsen ja sain pojilta pätsit, että olen eläkkeellä oleva presidentti.

 

Northern Wikings MC on lähtöisin Lapista, emäpaikkanaan Kemi.

Northern Wikings MC on lähtöisin Lapista, emäpaikkanaan Kemi.

– Meillä on hyvät kriteerit sille, kuka meidän kerhoon liittyy.

– Kerhoon pääsee, jos on innokas kaveri, ajaa moottoripyörällä, osoittaa kiinnostusta meidän kerhoa kohtaan ja osallistuu vapaaehtoisesti meidän toimintaan. Ei se ole sen kummempaa. Matka alkaa kokelasajalla, jolloin nähdään että on oikeanlainen tyyppi. Loppu on itsestä kiinni.

– Uusia jäseniä tulee kavereiden kautta, mutta osa tulee suoraan kertoen olevansa kiinnostuntu liittymään kerhoomme. Tervetuloa. Kerhoon voi tulla ja näyttää, että on todella kiinnostunut toiminnastamme. Aikamme katsotaan ja jos on hyvä tyyppi, niin siitä se lähtee, kertoi Nothern Vikings MC:n perustajajäsen Juksu Mörck.

Rivi Harley-Davidsoneita Northern Vikings MC:n osastolla Kuopion MP-näyttelyssä.

Rivi Harley-Davidsoneita Northern Vikings MC:n osastolla Kuopion MP-näyttelyssä.

Northern Vikings MC:n kotisivut löytyvät täältä