Hairy Bikers -sarjaa on Suomessa esittänyt Yle, ja Areenasta löytyneessä kuvauksessa sarjasta kerrottiin näin: "Hairy Bikers Route 66, seikkailu- ja matkailusarja. Dave Myers ja Simon King suuntaavat moottoripyöränsä legendaariselle Valtatielle 66. Maisemareitti kiemurtelee Yhdysvaltain eri osavaltioissa Chicagosta Santa Monicaan, Tyynenmeren rannalle."

Me, jotka satuimme seuraamaan Hairy Bikersejä Route 66:lla, saimme osamme kaksikon leppoisasta lämminhenkisyydestä ja rentoudesta – sekä kumartelemattomasta ruuanlaitosta. Toivottavasti moni muukin on päässyt osalliseksi mainiosta sarjasta ja sen tunnelmasta.

Kokkiparin toinen kulmakivi Dave Myers menehtyi 66-vuotiaana, hänen kokkikumppaninsa Si Kingin sosiaaliseen mediaan jakaman tiedon mukaan. King ja Myers ehtivät olla ystävyksiä jo 30 vuoden ajan, ja keräsivät kuuluisuutta moottoripyöräilevänä kokkiduona.

Myers sai lisää suosiota osallistuttuaan 2013 Karen Hauerin kumppanina BBC:n sikäläisen Tanssii Tähtien kanssa -sarjan kauteen.

Myers oli syntynyt Isossa-Britanniassa Barrow-in-Furnessissa, Cumbriassa. Hän paljasti toukokuussa 2022 saaneensa ensi kerran hoitoa syövän vuoksi, muttei kertonut diagnoosista tarkemmin.

– Pelkään, että minulla on kerrottavana surullisia uutisia. Useimmat teistä tietävät, että Dave on taistellut syöpää vastaan viimeisen muutaman vuoden ajan, King kertoi. – Viime yönä, 28. helmikuuta 2024 Daven vaimon Lilin, hänen perheensä, läheisen ystävänsä Davidin ja minun läsnäollessani, hän nukkui pois rauhallisesti kotona.

– Henkilökohtaisesti en ole varma, osaanko kertoa, miltä minusta tällä hetkellä tuntuu. Paras ystäväni on matkalla, jolle en juuri nyt voi häntä seurata.

– Tulen kaipaamaan häntä joka päivä, ja sitä sidettä ja ystävyyttä, jonka jaoimme yli puolen elämämme ajan. Toivon sinulle Jumalan siunausta, veljeni: olet ja säilyt aina majakkanani tässä maailmassa. Näemme toisella puolella. Rakastan sinua.

Myers alkoi työelämänsä make-up artistina ja tapasi Kingin ensi kerran 1995 työskennellessää TV draaman The Gambling Man -parissa.

Heidän ensimmäinen TV-esiintymisensä yhdessä oli Hairy Bikers’ Cookbook vuonna 2004. Se oli osittain kokkausohjelma ja osaksi matkaohjelma ja ensimmäisessä sarjassa duo ajoi Portugalin halki.

Lisää ohjelmia seurasi, kuten Hairy Bikers Ride Again, Hairy Bikers’ Food Tour Of Britain, The Hairy Bikers: Mums Know Best, The Hairy Bikers’ Cook Off ja Hairy Bikers: Best of British.

Pari on julkistanut yhdessä yli 25 keittokirjaa.

He myös dokumentoivat painonpudotustaa Hairy Dieters: How To Love Food And Lose Weight -ohjelmassa, missä he pistivät pystyyn kampanjan 2,5 kiven painon pudottamiseksi. Yksi kivi, stone on brittiläinen painoyksikkö, joka vastaa noin 6,4 kg. Täten tavoitteena oli 15 kg:n painonpudotus jonka he saavuttivatkin.

Asiasta kertoi Morebikes.