Jaana Kivimäki ei kuitenkaan jättänyt ratsastusta halvaantumisen vuoksi. Hän siirtyi vain kisaamaan vammaisurheilun puolelle ja on menestynyt siellä hyvin. Tällä hetkellä hän on maailman rankinglistan sijalla 13. Tähtäimenä Kivimäellä ovat Rio de Janeiron paraolympialaiset, joihin osallistumiseksi hän nyt kerää varoja muun muassa kelaamalla rullatuolilla Myllykoskelta Tuuriin.

Idea tähän Miljoona kelaukseen lähti huumorilla heitetystä FB-päivityksestä, jossa Jaana lupasi kelata kyseisen matkan, jos saa 10 000 tykkäystä. Taustasyynä tähän oli myös se, että oli kyllästynyt kelaamaan jatkuvasti samoissa kotimaisemissa. 10 000 tykkäyksen raja rikkoontui kolmessa tunnissa. Saman tien media kiinnostui ideasta ja kyläkauppias Vesa Keskinen otti Kivimäkeen yhteyttä, joten kelausmatkan nimeksi tuli Miljoona kelaus.

Miljoona kelaus lähti liikkeelle 1.6 Ravintola Vanhan-Viialan pihalta kello 9.30 ja tarkoitus on olla perillä Tuurissa 10.6. Matkaa on päivittäin kelattu 30-55 kilometriä. Haastetta kelaukseen on tuonut tuulinen sää, joka tekee kelaamisesta luonnollisesti raskaampaa.

Rankka matka

– Lihakset jumiutuvat ja kipeytyvät, mutta ei minulla mitään hätää ole. Isompi haaste on henkilökohtaisella avustajallani, Satu Ikosella, joka kelaa saman matkan kanssani. Hän ei ole tottunut kelaamaan, koska normaalisti ei rullatuolia tarvitse. Luonnollisesti hän on hitaampi, joten menen omia aikojani edellä ja Satu tulee omaan tahtiin perässä. En ole tottunut odottelemaan, yksilöurheilija kun olen. Toki yhteistyötä tehdään kilpahevosen kanssa.

– Matka on ollut mielenkiintoinen. Reitin varrella ihmiset ovat liittyneet kelaamaan tai pyöräilemään hetkeksi seuranani. Päivän jälkeen olemme yöpyneet satunnaissa paikoissa, majoituksen suhteen ei ole olemassa ennakkosuunnitelmia.

Miljoona kelauksen yhtenä etappina oli sunnuntaina Lahden Moottoripyörämuseo. Museon johtaja Riku Routo esitteli Jaana Kivimäen seurueinee ja heidän missionsa kohti Rion paraolympialaisia. Keräsimme joukolla kolehdin motoristien keskuudessa ja näin saatiin yksi suomalainen urheilija jälleen lähemmäksi oman unelmansa toteutumista motoristien yhteisvoimin.

Miljoona kelauksen huoltojoukko kulkee pakettiautolla, jonka perään on kiinnitetty lakana, johon voi käydä kirjottamassa nimensä. Lakana huutokaupataan Miljoona kelauksen päätteeksi ja siitäkin saadut rahat ohjastavat Jaana Kivimäkeä kohti paraolympialaisia.

Miljoona kelauksen etenemistä voi seurata Facebookista. Käy tykkäämässä ja tsemppaamassa.