Ben Mock syntyi 14. huhtikuuta 1915 ja kiinnostui jo 11-vuotiaana moottoripyöristä. Hän on ajanut jo yli 90 vuotta moottoripyörillä, eli hän on nähnyt miltei koko moottoripyöräilyn historian ja myös kokenut sen.

1920-luvulla Ben aloitti ajamisen 11-vuotiaana Harley-Davidsonilla. Matkan varrella hän on ajanut loppuun monia Harrikoita ja Indianeja. Hän sanoo toivovansa, etteivät Harley-kuskit loukkaannu hänelle, mutta hänestä Honda Gold Wing on parasta hänelle juuri nyt.

Mock ajaa trikeksi muunnetulla Gold Wingillä. Hän tuntee olonsa kotoisaksi, kun tuntee ajoviiman kasvoillaan. Mikä parasta, koko pitkän ajouransa aikana hän ei ole koskaan vakavasti loukkaantunut.

– Koputetaan puuta, mutta tähän mennessä en ole koskaan murtanut yhtään luutani moottoripyörällä ajaessani, Mock kertoo.

Ihmiset hämmästyvät, kun näkevät hänet ajamassa Pinewoodsissa ja kuulevat hänen oikean ikänsä. Toteavat, ettei hän näytä satavuotiaalta ja kyselevät, pelkääkö hän ajamista?

– Kerron heille, että jos alan pelätä moottoripyöräilyä, niin sen näkee siitä, että pyöräni on ulkosalla ja siinä on "myytävänä"-kyltti.

Muistot elävät

Mock on ajanut kaikkialla läntisessä USA:ssa ja Kanadassa. Matkat ja muistot eivät vanhene. Niillä on voinut pysäköidä pyöränsä minne haluaa ja ottaa hienon kuvan.

– Vuosien mittaan perhe ja ystävät ovat katsoneet niitä ja sanoneet, että "onpa siinä hieno kuva". Olen antanut kuvat heille, minulla on kuvat asioista mielessäni.

Mock uskoo pyörän kyydissä olevansa paremmassa turvassa kuin autossa, koska näkee kaiken ympärillään ajaessaan. Moottoripyörässä kuljettajan näkymät ovat vapaat, kun taas autossa on suljettu laatikkoon.

Hän myös toteaa KTRE:lle myöntämässään haastattelussa, ettei anna ikänsä pitää häntä erossa pyörästään.

– Ei, ei. Mitä hyötyä siitä olisi? En halua pysähtyä. Enkä pysähdy.

Oikea asenne siis näyttäisi tuovan lisää kilometrejä hieman vanhemmallakin iällä. Toivotamme Benille vielä pidempää ikää ja paljon turvallisia kilometrejä Gold Winginsä stongassa. Kiitos myös hyvästä esimerkistä.

Jutun aloituskuva ei liity tapahtuneeseen.