Tuija Heikkinen kertoi saaneensa tartunnan istuttuaan riittävän pitkään Petri Honkasen moottoripyörän kyydissä. Honkanen oli myös mukana messuilla.

– Kuulun vielä siihen ikäluokkaan, joka sai ajokorttiinsa A-merkinnän ikäänkuin lahjana, mutta koskaan en ole ajanut moottoripyörällä. Paitsi viime syksynä, kun kävin ottamassa muutaman oppitunnin täällä Kuopiossa autokoulussa, Heikkinen kertoo. – Ajokkina oli 125-kuutioinen Honda, ja harjoittelu tapahtui lähinnä teollisuusalueen parkkipaikalla, liikenteessä en varsinaisesti vielä ole itse ajanut moottoripyörällä.

Heikkisen koeistuma Custom-Honda oli myynnissä. Hyväkuntoisen pyörän hintapyyntö oli 4300 euroa, mutta Heikkinen ei siitä ollut kovinkaan innostunut.

– Haluaisin ehkä selvemmin custom-mallisen pyörän, kuin mitä tämä on.

Perheen sisällä käytiinkin keskustelua siitä, millainen pyörä voisi olla. Pitäisikö ajoasennon olla pystympi vai rennompi?

– En osaa itse yhtään huoltaa pyörää, joten kaikki riippuu siitä, millaista pyörää Petri suostuu huoltamaan, Tuija hymyilee.

– Sain 19-vuotiaana auton ajokortin, ja olen siitä lähtien ajanut. Petrillä on 1400-kuutioinen Suzuki Intruder ja sen kyydissä on tullut istuttua useampi kilometri. Kävimme viime kesänä Riikassa, ja tänä kesänä sitten on luultavasti vuorossa Norja. Sinne menemme todennäköisesti Intruderilla vaikka olisin pyörän ehtinyt hankkiakin, Heikkinen kertoo.