Tapasimme Elina Oksasen juuri, kun hän oli lähdössä messuilta sunnuntaina omalla moottoripyörällään, Kawasaki ER 6F:llä.

– Aloitin viime kesän alussa ajamisen omalla moottoripyörällä, sitä ennen olin ollut mieheni kyydissä. Nyt ajan, kuten viime kesänäkin viikottain työmatkani välillä Kuopio-Joensuu moottoripyörälläni. Matkaa tulee 140 kilometriä sivu.

Elina on aina useamman päivän kerrallaan perillä Joensuussa, jossa hänellä on myös asunto. Matka voisikin olla hieman pitkä kulkea päivittäin edestakaisin - jopa moottoripyörällä.

Oksasilla on moottoripyöräilevä perhe, jossa isä ajaa Yamahalla, ja kevari-ikäinen poika on kunnostanut koko talven 125-kuutioista Apriliaa. Epäilemättä se pääsee käyttöön heti, kun kortti on taskussa.

Elina on tyytyväinen vuosimallin 2007 Kawasakiinsa.

– Se on hyvä aloittelijan pyörä. Helppo ja hyvä sekä tukeva ajettava, lisäksi sillä on helppo ohitella.

'Jokainen ajomatka on seikkailu'.

'Jokainen ajomatka on seikkailu'.

– Viime vuonna kilometrejä tuli noin 6000. Tänä vuonna tulee varmasti enemmän, koska ajokausi alkaa aikaisemmin. Viime keväänä meni toukokuulle ennen kuin saimme pyörän ABS-jarrut toimimaan niinkuin pitää. Ja ajokausihan jatkuu sinne syyskuun loppuun asti.

Viime kesä Elinalla meni kotimaassa ajellessa, Joensuun lähimaastot ja Kuopion ympäristön hienot pienet tiet tulivat tutuiksi.

– Moottoripyöräilyssä on parasta se, että tietyllä tavalla jokainen ajomatka on seikkailu, Elina toteaa, ja kertoo, että tänä kesänä matka moottoripyörällä saattaa viedä Nordkappiin asti. – Sehän taitaa olla monelle motoristille unelma. Tosin matkan toteutuminen saattaa olla myös säistä kiinni.

Sunnuntain hyvä sää toi Kuopion MP-näyttelyyn mukavasti väkeä myös moottoripyörillä.

Sunnuntain hyvä sää toi Kuopion MP-näyttelyyn mukavasti väkeä myös moottoripyörillä.