– Olen ajanut kakarasta asti. Ensin enskaa ja myöhemmin motocrossia. Jäärata on ollut päälajini, siitä yleensä saa elinkautisen, viime talvenakin ajoin veteraaneissa, ainakin kaksi SM-pronssia voittanut Reijo Myllymaa nauraa.

– Täällä Imatralla ajoin vuosina 1983-85. Ei silloin voitosta tapeltu, mutta minulla oli hiton hauskaa niinkuin yleisölläkin.

– En oikein osaa sanoa, mistä innostus moottoripyöräilyyn on lähtenyt. Enoni ajoi aikanaan luotettavuusajoissa (nyk. enduro). Vauhti ja vaaralliset tilanteet ovat aina kiinnostaneet ja niitä on kyllä vuosien varrella riittänyt. Kai miehenä tämmöinen pärinä ja pauke kiinnostaa. Minulla on aina ollut "bensaa suonissa".

– Olen aina sanonut, että haluan katsoa kaikki kisat pyörän päältä. Ihan vain nostalgiasyistä oli nyt tultava paikalle. Onhan tämä masokismia olla tässä radan varrella katsomassa, kun muut vuorostaan pitävät radalla hauskaa. Entiseen verrattuna nämä nykyiset kisat ovat vähän hajuttomia ja mauttomia. Nyt mennään turvallisuus edellä, mikä on tietysti hyvä asia. Siitä huolimatta vaaran tunne on konkreettinen. Kisakuskit hallitsevat ottamansa riskin ja sen tuntee niin, että molemmat rintakarvat nousevat pystyyn.

Kuva Tapio Sippolan muistojen albumista. Alkuperäinen kuvatekstit: 'Repa lämmittelee käsiään ison RM:n sylinterin miellyttävässä lämmössä.'

Kuva Tapio Sippolan muistojen albumista. Alkuperäinen kuvatekstit: 'Repa lämmittelee käsiään ison RM:n sylinterin miellyttävässä lämmössä.'

 

– Tulimme tänne Imatralle myös tapaamaan tuttuja ja nimenomaan telttamajoituksessa. Perinteiden vaalimista siltäkin osin. Jäärata-ajon lisäksi vuosittain ajokilometrejä tulee ihan kiitettävästi 10-15 000 km. Tänä kesänä kävin Espanjassa, Portugalissa, Ranskassa ja Saksassa.

– Vuosittain pohjoisen ja etelän Pystymettä ovat ihan vakiot. Se on kurjuuden maksimointia. Siinä on sekoitus sadismia ja rajojen hakemista, niinkuin tässäkin kun katsoo kisoja. Siinä testataan mitä mies kestää. Lapin Pystymettästä kylmässä ja sateisessa kelissä kotiin tullessa, oma sauna ja punkka tuntuvat vitsin hyvältä. Mutta minähän olenkin teräsmies, raudoilla kasassa, Laosissa tapahtuneen onnettomuuden jäljiltä, mutta se on jo ihan toinen tarina. Aina ja joka paikassa on ollut helvetin hauskaa, kiteyttää Reijo Myllymaa.

Reijo Myllymaan Laosin ja muidenkin hänen tekemiensä reissujen värikkäitä matkakertomuksia voi käydä lukemassa BMW-moottoripyöräkerhon sivuilla täällä.

Nopea selaus eri foorumeilla paljastaa lisäksi, että Reijo Myllymaan puoleen käännytään kun moottoripyörässä ilmenee ongelmia. Hänen erityisosaamistaan ovat vanhemmat BMW-moottoripyörät, mutta kyllä uudemmillekkin malleille ja muille merkeille on apua ongelmiin löytynyt.