– Ajoin motocrossia ensimmäistä kertaa koko kauden tänä kesänä. On ollut todella mielenkiintoinen kesä, Taru Koskinen aloittaa.

– Enduroon verrattuna motocross on niin erilaista. Endurossa olen tottunut ajamaan yksin, yrittäen saada kiinni edellä menevää, ja nyt yhtäkkiä ajetaankin radalla kimpassa. Alkuun jäin aina suorilla jälkeen, mutta kurveissa olin kilpakumppaneiden takalokarissa kiinni. En alkuun ymmärtänyt, että kun pyörä on suorassa, niin silloin heitetään kaasu pohjaan. Tämä on todella haastava, mutta samalla antoisa laji. Pääsin usein ihan viimeisessä kurvissa ohi, se tuntui hyvältä.

– Opeteltavaa motocrossissa riittää. Alkuun pelkäsin hyppyjä, niitä ei endurossa ole, nyt nekin alkavat sujumaan. Vauhtia saisi tulla lisää ja ajotekniikka tarvitsee edelleen paljon treenaamista.

– Motocrossissa harjoittelukin on erilaista. Yhtä kurvia voidaan hioa yhä uudestaan ja uudestaan.

– Valmennusta olen saanut osallistumalla Suomen moottoriliiton Etelä-Suomen radoilla järjestämään aluevalmennukseen. Se on helppo ja edullinen tapa päästä alkuun ja eteenpäin. Pyörääkään ei tarvinnut vaihtaa. Ruuvasin jousitusta vähän joustavammaksi. Ai miksikö ryhdyin tähän? Piti vain keksiä jotain hullua ja erilaista. Opettajillahan on pitkät kesälomat, niin ehtii harrastamaan, Taru Koskinen naureskeli uutta harrastustaan.

Lue myös tämä: Endurosafarille Lapin yöttömään yöhön