Salolainen Petri Pantsu, 56 ja turkulainen Jouni Wirkkala, 50 lentävät Länsi-Siperiassa sijaitsevaan Novosibirskiin tammi-helmikuun vaihteessa, jolloin Siperiassa pitäisi olla kylmin kausi meneillään. Sieltä miehet ajavat sikäläisillä moottoripyörillä "johonkin suuntaan".

Miehet hakevat vastauksia mm. sellaisiin kysymyksiin kuin "onko Siperian talvi niin ankara kuin väitetään", ja "pärjääkö siellä suomalaisella sisulla"?

Kaksikko on valmistautunut matkaan huolehtimalla fyysisestä kunnostaan sekä matkalla tarvittavista varusteista. Etsinnässä on kuitenkin vielä suomen ja venäjän kielen taitoinen tulkki.

Miesten yhdistävänä tekijänä ovat rajojen etsintä sekä pohjaton intohimo moottoripyöräilyyn, kertoo Iltalehti.

Heitä ei Siperian kylmyys pelota.

– Toivomme, että saamme suorittaa tämän oman talviajomme mahdollisimman vaativissa olosuhteissa, he toteavat.

Valmiita testaamaan varusteita

Wirkkala ajaa ympärivuotisesti 1200-kuutioisella Harley-Davidsonilla, ja paljon ajaa myös Pantsu.

Matkasta selviäminen edellyttää kovaa fyysistä kuntoa seikkailumielen, ajokokemuksen ja huolellisen ennakkovalmistelun lisäksi. -50 ° lähestyvät lämpötilat eivät ole leikin asia ja hypotermia eli alilämpöisyyden uhka on todella iso riski.

Miehet ovatkin perustaneet oman Facebook-ryhmän, jossa ottavat mielellään neuvoja vastaan sellaisilta ihmisiltä, jotka ovat jo olleet Siperiassa talvisaikaan. Ryhmän nimi on osuvasti "Opettaako Siperia?"

Miehet lupaavat myös testata ajovarusteita arktisissa olosuhteissa, jos jokin yritys on kiinnostunut asiasta.

Pantsu ja Wirkkala haluavat tulkin matkaansa, jotta kommunikointi esimerkiksi sikäläisten mp-kerhojen ja muiden ihmisten kanssa helpottuisi. Miehet myös haluavat äärikokemuksia kuten yöpymisen jurtassa pakollisten Tupolev-lentojen lisäksi.