– Itselläni oli joskus sivuvaunu-IC. Kun muutin isännän perässä tänne Pohjanmaalle, niin ehdotin hänelle, että olisi kiva jos meillekin hankittaisiin sivuvaunumoottoripyörä, mitä voisi laitella. Silloin meille hankittiin tämä Ural. Kyseisen pyörän myötä sain tartutettua mieheenikin sivuvaunumoottoripyöräkärpäsen ja nyt meillä on viisi sivuvaunumoottoripyörää, joista kolme on ajossa ja kaksi projektipyöränraatoina. Lisäksi meiltä löytyy 1500 Gold Wing vm-95, aloittaa Sari Poromaa.

– Isäni touhusi vanhojen pyörien kanssa ja pyörin siinä mukana. Sieltä jostain varmaan kumpuaa rakkaus sivuvaunupyöriin. Ural-Roikka-porukka on ihan omanlaistaan. Sieltä on tullut paljon hyviä tuttuja ja ystäviä, se on ihan oma maailmansa. Aivan toisenlainen, kuin ajaa ja toimia näiden WIMA:n naisten kanssa.

Aito sivuvaunu-Ural vm 82.

Aito sivuvaunu-Ural vm 82.

– Tykkään rakentaa pyöriä, omaan ajossa olevaan sivuvaunumoottoripyöräänkin rakensin viime kesänä peräkärryn. Mukaan mahtuu nyt entistä enemmän tavaraa ja tarvittaessa muidenkin varusteita.

– Koska meidän kartanolta löytyy romua ja tilaa, niin haaveenani on rakentaa tästä Uralista Trike. Pitää vain keksiä teema. Toinen toistaan upeampia Rotta-sivuvaunupyöriä on jo tehty, ja Steampunk-tyylinenkin löytyy, joten pitää löytää ihan oma teema tai juttu, mitä alkaa toteuttamaan. En halua plagioida keneltäkään. Se on monivuotinen haave ja pitkäaikainen projekti, joka toivottavasti tulevaisuudessa toteutuu. Alustavasti olen ajatellut Karjala-teemaa. Musta ja punainen ovat Karjalan värit.

Wima Pohjanmaan porukalla on hyvä yhteishenki.

Wima Pohjanmaan porukalla on hyvä yhteishenki.

– Nämä Uralit ovat siinäkin mielessä hienoja, että niitä voi surutta tuunata ja rakentaa mieleisekseen. Henkeen sopii, että niistä tekee räävittömän näköisiä tai viimeisen päälle kiiltäväpintaisia.

– Tuunattu tai ei, niin Uralilla ajaessa huomio on aina taattu. Kun palaan kahvilta pyörälleni, niin ensin hämmästellään, että minäkö tämän pyörän omistan, sitten alkaa tiukka tenttaaminen teknisistä ominaisuuksista, ja kun hanskaan senkin, leuat ovat entistäkin enemmän ammollaan. Sen jälkeen mukava peruuttaa pois ruudusta (Uralissa on myös pakki) ja vilkuttaa lähtiessä. Toki on niitäkin, jotka vilpittömästi tulevat ihailemaan ja juttelemaan pyörästä, päättää Sari Poromaa.

Uralin keula ja koristeet.

Uralin keula ja koristeet.

Tälläkin kertaa Sari Poromaan Ural herätti kiinnostusta. Seinäjoen Motorbike & Feetime Show jatkuu vielä tänään sunnuntaina.

Lue myös nämä:

Seinäjoen Bikeshow: Ladyjen Pohjanmaan klubi toimintaansa esittelemässä

WIMA - ihanat naiset pyörillä

17 000 kilometriä mittarissa?

17 000 kilometriä mittarissa?

Kun mekaanikolla on kiire.

Kun mekaanikolla on kiire.

Sivuvaunu-Ural kerää aina kiinnostuneita ympärilleen.

Sivuvaunu-Ural kerää aina kiinnostuneita ympärilleen.

Messurekvisiittaa.

Messurekvisiittaa.