– Ajoin moottoripyöräkortin -74, eli olen ajanut moottoripyörällä koko elämäni. 70-luvulla ajoin motocrossia, jonka lopetin mentyäni armeijaan. Kaiken kaikkiaan olen harrastanut moottoripyörällä kaikenlaista, mitä sillä ylipäätään voi harrastaa, aloittaa Timo Kankkunen.

– Entisen Neuvostoliiton aikaan kävin siellä satoja kertoja. Kerran minulle tarjottiin siellä ESO-jääspeedwaypyörää. Se oli seissyt 20 vuotta ajamatta. Tein siihen remontin ja siitä suoraan ajamaan. Kaverin kanssa treenattiin ja saman tien osallistuin jääspeedwayn SM-kisoihin, josta tuli 10. sija.

Alusta asti tunsin, että tämä on minun pyöräni ja jääspeadway vei mukanaan. Noin kymmenen vuotta sitten lähdettiin ajamaan Ruotsiin kilpaa. Ruotsin Elitserien-liiga on nimensä mukaisesti maailman kovatasoisin liiga. Kisaamassa on kahdeksankertaisia maailmanmestareita. Siellä minunkin vauhtini on noussut. Olen kiertänyt myös MM-osakilpailuja muun muassa Saksassa ja Hollannissa. Sijoituksina SM-tasolla on hopea ja pronssi, MM-osakilpailuissa 13,14 ja 14 sija ja Ruotsissa olin paras suomalaisista.

Timo Kankkunen kilpailuvauhdissa. Kuva: LS-PHOTO.

Timo Kankkunen kilpailuvauhdissa. Kuva: LS-PHOTO.

Kisakuskien keski-ikä maailmalla on noin 30 vuotta, Suomessa vähän korkeampi. Tänä vuonna saatiin ilahduttavan paljon uusia harrastajia. Toki lisää aina kaivataan. Saisi nuoriso alkaa ajaa lujempaa, että itse saisin siirtyä mekaanikoksi, 60 vuotta täyttävä Timo Kankkunen miettii.

Lisää aiheesta:

Jääspeedway: Timo Kankkunen karsiutui tiukasti jääspeedwayn MM-sarjasta

Moottoriurheilu.tv: Timo Kankkunen ajoi Jääspeedwayn MM-pisteille.