– Katselin nuorempana videoita netistä ja aloitin stunt-harrastuksen 17-vuotiaana ihan vain keulimisella ja sellaisella bomber-tyyppisellä ajamisella. Harjoittelin kevarilla, mutta sitten alkoi tulla rajat vastaan. Oli temppuja, mitä kevarilla ei voinut enää tehdä, joten hommasin pyörän, millä pääsi tässä harrastuksessa taas eteenpäin, kertoo 600cc Kawasaki ZX-6R:llä stunttaileva Konsta Kukkola.

– Täysveriseen stunttailuun olen keskittynyt nyt parin vuoden ajan. Itse moottoripyöräily on jäänyt harrastuspohjalle. Minulla ei ole moottoripyöräkorttia, koska haluan pistää kaiken tähän stunttailuun. Ajan omiin nimiini, meillä ei ole mitään tiimiä. Treenaamme pienellä kaveriporukalla, jossa on mukana myös mopo- ja kevarikuskeja.

Seuraava suomalainen stunt-stara? Kuva: Motouutiset.fi / Eija Kyllönen

Seuraava suomalainen stunt-stara? Kuva: Motouutiset.fi / Eija Kyllönen

– Inspiraatiota ja ideoita haen edelleenkin katselemalla videoita netistä. Näin pysyy lajin kehityksessä mukana. Koko ajan joku keksii jotain uutta. Jokainen osaa basic-temput, mutta pitää luoda oma tyyli. Se on mistä kuljettajan tunnistaa. Itselläni on aika agressiivinen tyyli. Normaalisti stunttia ajetaan asfaltilla, mutta täällä on sora alla. Ajopaikkaa jouduttiin muuttamaan alkuperäisestä suunnitelmasta, että löytyi riittävän kova alusta. Lisäksi piti laittaa karkeampi rengas alle, että sorallakin onnistuu. Soralla stunttaaminen on muutenkin haasteellisempaa, joten vauhti tulee tänään tippumaan ja kaikkia temppuja en soralla pysty tekemään, harmittelee Kukkola.

 Sora lensi Konsta Kukkosen stunt-show:ssa. Kuva: Motouutiset.fi / Eija Kyllönen

Sora lensi Konsta Kukkosen stunt-show:ssa. Kuva: Motouutiset.fi / Eija Kyllönen

– Tämä on ensimmäinen virallinen stunt-keikkani. Mielelläni niitä vastaisuudessakin teen. Osallistun tänäkin vuonna Virossa järjestettävään Smash 2017-tapahtumaan. Se on streetfightereille ja stunt-kuskeille järjestettävä tapahtuma, jossa myös kilpaillaan. Minun toimintaani voi seurata omalta FB-sivultani täältä.

Konsta Kukkola joutui hieman odottamaan, ennen kuin pääsi aloittamaan lauantaipäivän toista showtaan. Sopivasti paikalle saapui isompi mp-porukka. Sora lensi ja hienosti Kawasakin keula nousi normaalia pehmeämmästä alustasta huolimatta.

Shownsa lopuksi Konsta Kukkola "heitti" pyöränsä, genreen kuuluvaan malliin, aiheuttaen sydämentykytystä usealle katsomossa olleelle motoristille.

Show on ohi. Kiitos ja kumarrus. Kuva: Motouutiset.fi / Eija Kyllönen

Show on ohi. Kiitos ja kumarrus. Kuva: Motouutiset.fi / Eija Kyllönen

Motouutiset.fi toivottaa Konsta Kukkolalle menestystä ja kaikkea hyvää alkavalle kaudelle. Katso video alla.

Aiheeseen liittyen:

Päivän video: Stunt Freaks Teamin mieletön show MP17-messuilla

Stunt Freaks Team vauhdissa Kuopion MP-näyttelyssä - kun asfaltti kuivuu vauhti kiihtyy

Päivän video: Stunt-Duo Vatanen vauhdissa Kuopiossa

David Hjulfors: Stuntajoa kaatosateessa ja sen jälkeen